Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ενισχύεται το πετρέλαιο μετά από τη νέα πτώση στα αποθέματα ΗΠΑ - Στο +0,33% και τα 79,66 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Ενισχύεται το πετρέλαιο μετά από τη νέα πτώση στα αποθέματα ΗΠΑ - Στο +0,33% και τα 79,66 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Το αμερικανικό αργό καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,59% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 71,19 δολ. ανά βαρέλι
Περαιτέρω άνοδο καταγράφει σήμερα Πέμπτη (20/9) το πετρέλαιο, δεχόμενο ώθηση από την είδηση ότι τα αποθέματα αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ υποχώρησαν στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων τρεισίμησι ετών.
Ειδικότερα, το Brent ενισχύεται κατά +0,33% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 79,66 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το αμερικανικό αργό καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,59% στα 71,19 δολ. ανά βαρέλι.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της αμερικανικής Διεύθυνσης Πληροφοριών Ενέργειας, τα αποθέματα αμερικανικού αργού για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 14 Σεπτεμβρίου υποχώρησαν κατά 2,1 εκατ. βαρέλια, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών, ενώ παράλληλα η ζήτηση για την βενζίνη στη χώρα κατέγραψε άνοδο.
Παράλληλα, η τιμή του μαύρου χρυσού δέχεται ώθηση και από το γεγονός ότι οι εξαγωγές πετρελαίου του Ιράν έχουν υποχωρήσει κατά -35% από τον Μάιο μέχρι σήμερα, στον απόηχο των κυρώσεων που ανακοίνωσαν οι ΗΠΑ σε βάρος της Τεχεράνης.
Σημειώνεται ότι στα τέλη της τρέχουσας εβδομάδας οι χώρες που συμμετείχαν στη συμφωνία ΟΠΕΚ αναμένεται να συναντηθούν στην Αλγερία προκειμένου να συζητήσουν την κατάσταση στην αγορά ενέργειας, καθώς και τις μελλοντικές κινήσεις που θα ακολουθήσουν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης