Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σταθάκης: Ο προϋπολογισμός δεν θα περιλαμβάνει περικοπή των συντάξεων - Θα έρθουμε σε συμφωνία με τους εταίρους

Σταθάκης: Ο προϋπολογισμός δεν θα περιλαμβάνει περικοπή των συντάξεων - Θα έρθουμε σε συμφωνία με τους εταίρους
Έχουμε ισχυρά επιχειρήματα ότι οι δημοσιονομικοί στόχοι εκπληρώνονται και χωρίς μειώσεις συντάξεων είπε ο κ.Σταθάκης
Την πεποίθηση του ο προϋπολογισμός για το 2019 δεν θα περιλαμβάνει την περικοπή των συντάξεων εξέφρασε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Γ. Σταθάκης, ο οποίος υποστήριξε ότι η ελληνική πλευρά διαθέτει ισχυρά επιχειρήματα για να πείσει τους εταίρους για τη μη αναγκαιότητα εφαρμογής του μέτρου.
«Πιστεύουμε ότι δεν θα γίνει η περικοπή των συντάξεων, σε συμφωνία με τους εταίρους μας.
Κατά τη γνώμη μου ο προϋπολογισμός δεν θα περιλαμβάνει περικοπή των συντάξεων και αναφέρομαι και στο προσχέδιο που θα σταλεί στην Κομισιόν.
Τα επιχειρήματά μας είναι ισχυρά.
Έχουμε τα στοιχεία για να πείσουμε ότι οι δημοσιονομικοί στόχοι εκπληρώνονται και χωρίς μειώσεις συντάξεων» τόνισε μιλώντας στο ραδιόφωνο του 24/7 ο κ.Σταθάκης.
Ερωτηθείς για τις κατεδαφίσεις αυθαιρέτων ο κ.Σταθάκης υποστήριξε ότι «έκλεισε ο πρώτος κύκλος».
«Υπάρχουν 500-600 πρωτόκολλα στο υπουργείο, πρόκειται κυρίως για το παραλιακό μέτωπο, για ρέματα και αναδασωτέες περιοχές.
Θα γίνουν κατεδαφίσεις και στην υπόλοιπη Ελλάδα.
Έχουμε φτιάξει ισχυρό νομικό-θεσμικό πλαίσιο που αποτρέπει την αυθαίρετη δόμηση, αυξήσαμε τα πρόστιμα για παράβαση στο ύψος της αξίας του ακινήτου για όσα έχουν κατασκευαστεί από το 2011 και μετά.
Με τα τοπικά χωρικά σχέδια τους δασικούς χάρτες και το κτηματολόγιο που θα φτάσει από το 25% στο 75% το 2020, η χώρα έχει τις προϋποθέσεις να εναρμονιστεί πλήρως με το κοινοτικό παράδειγμα» επεσήμανε ο κ.Σταθάκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης