Τελευταία Νέα
Δελτία Τύπου

Η ιστορία των Μαθηματικών συνεχίζεται μέσα από τη «Μηχανή του Χρόνου» στο Cosmote History HD

tags :
Η ιστορία των Μαθηματικών συνεχίζεται μέσα από τη «Μηχανή του Χρόνου» στο Cosmote History HD
Η «Μηχανή του Χρόνου» προβάλλεται κάθε Δευτέρα στις 21.00 και σε επανάληψη κάθε Κυριακή στις 17.00, στο COSMOTE HISTORY HD
Με το δεύτερο και τελευταίο μέρος του αφιερώματος στην ιστορία των μαθηματικών επιστρέφει αυτή την εβδομάδα στο COSMOTE HISTORY HD η βραβευμένη εκπομπή «Μηχανή του Χρόνου» με τον Χρίστο Βασιλόπουλο, σε παραγωγή COSMOTE TV (Δευτέρα 24/9, 21.00).
Σε αυτό το επεισόδιο, με τίτλο «Μαθηματικά - Από τον Μεσαίωνα στο σήμερα», καταγράφεται η πορεία των μαθηματικών από τον Αραβικό κόσμο προς την Ευρώπη, κατά την οποία επινοήθηκε η Άλγεβρα και εμφανίστηκαν για πρώτη φορά τα αριθμητικά ψηφία που χρησιμοποιούμε σήμερα.
Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στον 16ο και 17ο αιώνα, όταν μεγάλες προσωπικότητες, όπως ο Γαλιλαίος, ο Καρτέσιος και ο Νεύτωνας, άνοιξαν, με τις ανακαλύψεις τους, πρωτοφανή πεδία στην επιστήμη των μαθηματικών, ενώ το τέλος του επεισοδίου μάς φέρνει στον 19ο αιώνα και την εφεύρεση που σημάδεψε την πορεία της ανθρωπότητας, τον ηλεκτρονικό υπολογιστή.
Στην εκπομπή μιλούν: η πρώην καθηγήτρια του ΕΜΠ και ερευνήτρια, Χριστίνα Φίλη, ο καθηγητής του ΕΚΠΑ, Σταύρος Παπασταυρίδης, ο ιστορικός των επιστημών, Θεόδωρος Αραμπατζής, ο ιστορικός των μαθηματικών, Ιωάννης Χριστιανίδης, ο καθηγητής μαθηματικών, Άρης Μαυρομμάτης, ενώ οι μαθηματικοί Τεύκρος Μιχαηλίδης και Νίκος Παπούλας εξηγούν με απλό τρόπο τις μεγαλύτερες μαθηματικές ανακαλύψεις από τον Μεσαίωνα μέχρι σήμερα.
Η «Μηχανή του Χρόνου» προβάλλεται κάθε Δευτέρα στις 21.00 και σε επανάληψη κάθε Κυριακή στις 17.00, στο COSMOTE HISTORY HD.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης