Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε υψηλά 2 μηνών σκαρφάλωσε η στερλίνα παρά την αβεβαιότητα για το Brexit - Στο +0,56% και τα 1,3217 δολ.

Σε υψηλά 2 μηνών σκαρφάλωσε η στερλίνα παρά την αβεβαιότητα για το Brexit - Στο +0,56% και τα 1,3217 δολ.
Η απροσδόκητη άνοδος που σημείωσαν οι λιανικές πωλήσεις στη Μεγάλη Βρετανία ενισύχησαν τη στερλίνα
Στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων δύο μηνών διαπραγματεύεται σήμερα (20/9) η στερλίνα, παρά την αβεβαιότηα που επικρατεί γύρω από το Brexit, με το ενιαίο νόμισμα του Ηνωμένο Βασιλείου να δέχεται ώθηση από τα στοιχεία που αφορούν τις λιανικές πωλήσεις τον Αύγουστο του 2018.
Ειδικότερα, περί τις 2:00 μ.μ. η στερλίνα καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,56% έναντι του δολαρίου ΗΠΑ, στα 1,3217 δολ. ενώ η άνοδος έναντι του ευρώ διαμορφώνεται στο +0,25% και τα 1,1285 ευρώ.
Οι λιανικές πωλήσεις κατέγραψαν απροσδόκητη άνοδο τον περασμένο μήνα, και συγκεκριμένα κατά +0,3% σε μηνιαία βάση τον Αύγουστο, έναντι ανόδου +0,9% τον Ιούλιο του 2018.
Αυτός ήταν ο δεύτερος συνεχόμενος μήνας κατά τον οποίο οι λιανικές πωλήσεις κατέγραψαν άνοδο, ενώ παράλληλα ξεπέρασε και τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι προέβλεπαν πτώση της τάξεως οτυ -0,2%.
Εξαιρουμένων των καυσίμων, οι λιανικές πωλήσεις της Μεγάλης Βρετανίας κατέγραψαν επίσης μηνιαία άνοδο της τάξεως του +0,3%, έναντι ανόδου +1,1% τον προηγούμενο μήνα, και έναντι εκτιμήσεων επίσης στο -0,2%.
Σε ετήσια βάση, σημειώθηκε επιβράδυνση της ανάπτυξης στο +3,3% έναντι +3,8% τον Ιούλιο του 2018, με τον ρυθμό αύξησης ωστόσο να αποδεικνύεται ανώτερος σε σχέση με το +2,3% που ανέμεναν οι αναλυτές.
«Ο θόρυβος που επικρατεί γύρω από τη Σύνοδο Κορυφής ήταν θετικός για τη στερλίνα, με αναφορές ότι η ΕΕ θα δώσει στη Μεγάλη Βρετανία μία ευνοϊκή συμφωνία και ότι θα αποσύρει ορισμένες απαιτήσεις της σχετικά με το ζήτηση των συνόρων της Ιρλανδίας», σχολιάζει η διευθύντρια ερευνών του Gain Capital Group, Kathleen Brooks, προσθέτοντας ωστόσο ότι «παραμένουμε επιφυλακτικοί για μία ξαφνική αλλαγή τόνου από την ΕΕ και ένα όχι και τόσο ευνοϊκό αποτέλεσμα για το Ηνωμένο Βασίλειο από αυτή τη Σύνοδο Κορυφής».
Παράλληλα, η γενικότερη αδυναμία του αμερικανικού δολαρίου έδωσε επίσης ώθηση στη στερλίνα, με τον δείκτη δολαρίου ΗΠΑ να υποχωρεί κατά -0,33% στις 93,81 μονάδες, γεγονός που αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων επτά εβδομάδων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης