Τελευταία Νέα
Διεθνή

Muscat (Μάλτα): Υπέρ ενός νέου δημοψηφίσματος για το Brexit οι ηγέτες της ΕΕ

Muscat (Μάλτα): Υπέρ ενός νέου δημοψηφίσματος για το Brexit οι ηγέτες της ΕΕ
Η Βρετανίδα πρωθυπουργός Theresa May απέκλεισε χθες εκ νέου τη διοργάνωση νέου δημοψηφίσματος για το Brexit
"Σχεδόν ομόφωνη" θα ήταν η υποστήριξη των ηγετών των χωρών της ΕΕ στη διοργάνωση ενός νέου δημοψηφίσματος για το Brexit στη Βρετανία, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της Μάλτας Joseph Muscat.
"Υπάρχει μια ομόφωνη άποψη, ή σχεδόν ομόφωνη, στο τραπέζι, σύμφωνα με την οποία θα θέλαμε να γίνει το σχεδόν αδύνατο, η Βρετανία να κάνει νέο δημοψήφισμα", δήλωσε στο BBC.
"Οι περισσότεροι από μας θα χαιρόντουσαν αν υπήρχε η πιθανότητα ο βρετανικός λαός να βάλει τα πράγματα σε σειρά, να δει τι αφορούσαν οι διαπραγματεύσεις, να δει τις επιλογές και μετά να αποφασίσει μαζί για όλα", πρόσθεσε.
Η Βρετανία αναμένεται να αποχωρήσει από την ΕΕ στις 29 Μαρτίου του 2019, δύο χρόνια και εννέα μήνες μετά το δημοψήφισμα για το Brexit, το οποίο κέρδισε το στρατόπεδο αυτών που τάσσονταν υπέρ της εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ με 52% των ψήφων.
Η Βρετανίδα πρωθυπουργός Theresa May απέκλεισε χθες εκ νέου τη διοργάνωση νέου δημοψηφίσματος για το Brexit, όπως ζητεί ένα μέρος της κοινωνίας των πολιτών της χώρας της και ορισμένες προσωπικότητες της αντιπολίτευσης, όπως ο δήμαρχος του Λονδίνου.
Ωστόσο η φιλοευρωπαϊκή βρετανική οργάνωση Best for Britain σημείωνε σε σημερινή ανακοίνωσή της ότι "υπάρχει ακόμη χρόνος το Ηνωμένο Βασίλειο να επαληθεύσει, συμβουλευόμενο τον λαό, αν το Brexit είναι πράγματι αυτό που θέλει".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης