Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία: Υποχωρούν οι αποδόσεις των ομολόγων, λόγω στροφής στο ρίσκο - Στο 2,83% το 10ετές

Ιταλία: Υποχωρούν οι αποδόσεις των ομολόγων, λόγω στροφής στο ρίσκο - Στο 2,83% το 10ετές
Η υποχώρηση των εμπορικών ανησυχιών συνέβαλε στην αύξηση της όρεξης των επενδυτών να αναλάβουν ρίσκο
Υποχωρούν σήμερα (20/9/2018) οι αποδόσεις των ιταλικών ομολόγων, καθώς το βελτιωμένο επενδυτικό κλίμα στις παγκόσμιες αγορές επιτρέπει στην ιταλική αγορά να ανακτήσει κάποιο από το χαμένο έδαφος μετά το χθεσινό ισχυρό sell-off.
Παρά την εκατέρωθεν επιβολή δασμών από την Ουάσιγκτον και το Πεκίνο αυτή την εβδομάδα, πολλοί επενδυτές αρχίζουν να εκτιμούν ότι ένας εμπορικός πόλεμος ανάμεσα στις δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου δεν θα είναι τόσο επιθετικός όσο φοβόντουσαν.
Η υποχώρηση των εμπορικών ανησυχιών συνέβαλε στην αύξηση της όρεξης των επενδυτών να αναλάβουν ρίσκο, στρέφοντάς τους σε πιο ριψοκίνδυνα assets, όπως τα ιταλικά ομόλογα.
Η βελτιωμένη επενδυτική όρεξη αντισταθμίζει προς το παρόν τις ανησυχίες για τον προϋπολογισμό της ιταλικής κυβέρνησης συνασπισμού, εν μέσω νέων ενδείξεων ότι η Ρώμη οδεύει σε σύγκρουση με την ΕΕ για το έλλειμμα, με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό Luigi Di Maio να δηλώνει ότι η Ιταλία θα προχωρήσει σε αύξηση του ελλείμματος για να χρηματοδοτήσει την ανάπτυξη, την ίδια ώρα που ο ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Pierre Moscovici στέλνει σαφές μήνυμα ότι είναι προς το όφελος της Ιταλίας να περιορίσει το μέγεθος του ελλείμματος και του χρέους.
Έτσι, περί τις 15:00, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου της Ιταλίας υποχωρεί κατά 2,6 μονάδες βάσης, στο 2,83%.


Την ίδια ώρα, η απόδοση του 30ετούς ομολόγου σημειώνει πτώση 0,5 μ.β. στο 3,49%, ενώ του 2ετούς υποχωρεί κατά 0,5 μ.β. στο 0,73%.
Πτώση καταγράφουν οι αποδόσεις και των ισπανικών και ελληνικών ομολόγων, με το επιτόκιο του ισπανικού 10ετούς να διαμορφώνεται στο 1,52% και του αντίστοιχου ελληνικού στο 4,05%.
Άνοδο καταγράφουν, αντίθετα, οι αποδόσεις των γερμανικών ομολόγων, καθώς θεωρούνται ασφαλή καταφύγια, με το επιτόκιο του 10ετούς να ενισχύεται κατά 1,2 μ.β. στο 0,49%, έχοντας νωρίτερα ξεπεράσει το 0,5% και ανέλθει σε υψηλό τριών μηνών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης