Τελευταία Νέα
Διεθνή

Merkel: Η συμφωνία για το Brexit πρέπει να ολοκληρωθεί τον Νοέμβριο - Έχουμε ακόμη πολλή δουλειά

Merkel: Η συμφωνία για το Brexit πρέπει να ολοκληρωθεί τον Νοέμβριο - Έχουμε ακόμη πολλή δουλειά
Είναι ξεκάθαρο σήμερα πως χρειάζεται ουσιαστική πρόοδος στις συνομιλίες για το Brexit μέχρι τον Οκτώβριο, δήλωσε η γερμανίδα καγκελάριος
Η συμφωνία για το Brexit πρέπει να ολοκληρωθεί τον Νοέμβριο, δήλωσε σήμερα (20/9/2018) η γερμανίδα καγκελάριος, Angela Merkel, τονίζοντας ότι ακόμη υπάρχει πολλή δουλειά που πρέπει να γίνει.
Μιλώντας μετά το τέλος της άτυπης Συνόδου Κορυφής στο Σάλτσμπουργκ, η Merkel τόνισε ότι είναι ξεκάθαρο σήμερα πως χρειάζεται ουσιαστική πρόοδος στις συνομιλίες για το Brexit μέχρι τον Οκτώβριο «και ότι στη συνέχεια επιδιώκουμε να ολοκληρώσουμε τα πάντα τον Νοέμβριο». 
Όπως πρόσθεσε η γερμανίδα καγκελάριος, ακόμη υπάρχει πολλή δουλειά που πρέπει να γίνει αναφορικά με τις μελλοντικές εμπορικές σχέσεις που θα έχουν Βρετανία και ΕΕ μετά το Brexit.
«Αλλά υπάρχουν ακόμη πολλά άλλα ζητήματα, όπως για παράδειγμα η μελλοντική εμπορική σχέση.
Εδώ συμφωνήσαμε όλοι ότι δεν μπορούν να υπάρξουν συμβιβασμοί σχετικά με το θέμα της ενιαίας αγοράς (της ΕΕ).
Ο επικεφαλής διαπραγματευτής Michel Barnier θα ηγηθεί των διαπραγματεύσεων επί αυτής της βάσης», δήλωσε η Merkel.
«Στη βάση του σχεδίου Τσέκερς, υπάρχουν πολλά κοινά στοιχεία, κυρίως ως προς την εσωτερική ασφάλεια, τη διεθνή συνεργασία και πολλά άλλα θέματα», συνέχισε η γερμανίδα καγκελάριος.
«Θέλω να επικροτήσω ρητά το έργο του Barnier και της ομάδας του [...], όλα τα κράτη - μέλη συμμετέχουν στη διαδικασία με εξαιρετικό τρόπο, με αποτέλεσμα ένα υψηλό επίπεδο ενότητας», δήλωσε η Merkel.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης