Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Human Rights Watch: Η δυστυχία των μεταναστών στην Ελλάδα χειροτερεύει

Human Rights Watch: Η δυστυχία των μεταναστών στην Ελλάδα χειροτερεύει
Το σχόλιο του Human Rights Watch για την τραγική κατάσταση του μεταναστευτικού στην ΕΛλάδα
Οι μετανάστες στα πλοία προς την Ελλάδα δεν βρίσκονται πλέον στα πρωτοσέλιδα, ωστόσο κρίση όμως για τους αιτούντες άσυλο στα ελληνικά νησιά συνεχίζεται, αναφέρεται στο δημοσίευμα με τίτλο «Η δυστυχία μεγαλώνει για τους εγκλωβισμένους αιτούντες άσυλο στην Ελλάδα».
Όπως σημειώνει, περισσότεροι από 18.000 αιτούντες άσυλο παραμένουν εγκλωβισμένοι στους υπερπλήρεις καταυλισμούς στα νησιά του Αιγίου.
«Στο μεγαλύτερο κέντρο φιλοξενίας, στη Μόρια, βρίσκονται περισσότεροι από 9.000 άνθρωποι, αριθμός τριπλάσιος από τον προβλεπόμενο.
Τα παιδιά δεν έχουν πρόσβαση στα σχολεία και οι ευάλωτες ομάδες, περιλαμβανομένων των εγκύων και των ανθρώπων με αναπηρίες, δεν έχουν πρόσβαση στις σημαντικές υπηρεσίες».
Η κατάσταση οφείλεται στην πολιτική της Ελλάδας, βάσει της οποίας όσοι φθάνουν στα νησιά παραμένουν εκεί έως ότου εξεταστεί το αίτημά τους – το οποίο «μπορεί να πάρει μήνες ή χρόνια».
Ήταν η απόλυτη αποτυχία, επισημαίνεται στο δημοσίευμα και τονίζεται ότι η Ελλάδα θα πρέπει να επιταχύνει τη διαδικασία.
Καθώς οι Ευρωπαίοι ηγέτες συζητούν στο Σάλτσμπουργκ τη δημιουργία «ελεγχόμενων κέντρων» μεταναστών, αυξάνονται οι φόβοι ότι σε αυτά θα αναπαραχθούν οι χειρότερες παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων που είδαμε στα ελληνικά νησιά, επισημαίνεται στο δημοσίευμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης