Τελευταία Νέα
Διεθνή

May: Σίγουροι ότι θα έχουμε συμφωνία για το Brexit - Είμαστε προετοιμασμένοι για το σενάριο του «no deal»

May: Σίγουροι ότι θα έχουμε συμφωνία για το Brexit - Είμαστε προετοιμασμένοι για το σενάριο του «no deal»
Η βρετανίδα πρωθυπουργός επιβεβαίωσε ακόμη ότι θα παρουσιάσει στην ΕΕ μια νέα πρόταση για τα σύνορα  Βόρειας Ιρλανδίας και Ιρλανδίας
Η Βρετανία είναι προετοιμασμένη για το ενδεχόμενο αποχώρησής της από την ΕΕ χωρίς συμφωνία για τους όρους του «διαζυγίου», εκτός και εάν υπάρξει μια πρόταση που να θεωρεί αποδεκτή, δήλωσε σήμερα (20/9/2018) η βρετανίδα πρωθυπουργός, Theresa May, μετά το τέλος της άτυπης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στο Σάλτσμπουργκ.
«Εάν δεν καταλήξουμε σε μια συμφωνία που να είναι αποδεκτή για το Ηνωμένο Βασίλειο, τότε προετοιμαζόμαστε για το ενδεχόμενο “no deal”», δήλωσε η May σε συνέντευξη Τύπου, απορρίπτοντας το ενδεχόμενο διεξαγωγής δεύτερου δημοψηφίσματος.
«Πιστεύω ότι μπορούμε να καταλήξουμε σε μια καλή συμφωνία.
Πιστεύω ότι υπάρχει μια αυξανόμενη επιθυμία να καθίσουμε και να διασφαλίσουμε ότι μπορούμε να επιτύχουμε μια συμφωνία», πρόσθεσε η βρετανίδα πρωθυπουργός.
Η May επιβεβαίωσε ακόμη ότι θα παρουσιάσει στην ΕΕ μια νέα πρόταση για να προσπαθήσει να επιτύχει μια συμφωνία για να εξασφαλίσουμε ανοιχτά σύνορα μεταξύ της Βόρειας Ιρλανδίας και της Ιρλανδίας.
«Θα δείτε ποια θα είναι η νέα μας πρόταση... όταν θα προχωρήσουμε με αυτό», δήλωσε η May.
Η βρετανίδα πρωθυπουργός επεσήμανε ότι υπάρχει ακόμη πολλή δουλειά που πρέπει να γίνει, ενώ τόνισε η Λευκή Βίβλος που παρουσίασε η Βρετανία είναι η μόνη σοβαρή πρόταση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης