Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Οργή πολιτών για την αναβάθμιση του Maasen – Μόλις το 9% εγκρίνει

Γερμανία: Οργή πολιτών για την αναβάθμιση του Maasen – Μόλις το 9% εγκρίνει
Οργή Γερμανών για την αναβάθμιση του Hans Georg Maassen
Μόλις ένας στους έντεκα Γερμανούς (9%) εγκρίνει την αναβάθμιση του επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Προστασίας του Συντάγματος Hans Georg Maassen σε υφυπουργό Εσωτερικών, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ινστιτούτου «Insa» για λογαριασμό της εφημερίδας «Bild».
Επίσης, όπως αναδεικνύεται στη δημοσκόπηση, το 57% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι ο κ. Μάασεν δεν έπρεπε να παραμείνει αρχηγός της Υπηρεσίας Προστασίας του Συντάγματος, αλλά δεν έπρεπε και να προαχθεί σε υφυπουργό.
Στην ίδια έρευνα, το 18% δηλώνει μεν ότι ήταν λάθος η αναβάθμισή του, αλλά θεωρεί ότι έπρεπε να παραμείνει στη θέση του.
Η υπόθεση φαίνεται πάντως ότι αφήνει «τραυματισμένους», άλλον λιγότερο και άλλον περισσότερο, και τους τρεις αρχηγούς των κομμάτων της συγκυβέρνησης.
Η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων θεωρεί «κακή» την διαχείρισή τους, ενώ «καλή» χαρακτηρίζει την στάση που τήρησαν η Angela Merkel το 15%, ο Horst Seehofer το 18% και η Andrea Nahles το 21%.
Ο κ. Maasen προκάλεσε σοβαρή ενδοκυβερνητική κρίση όταν, μετά τα αιματηρά γεγονότα στο Κέμνιτς της Σαξονίας, διέψευσε την Καγκελάριο, υποστηρίζοντας ότι δεν υπήρξε κανένα «ανθρωποκυνηγητό» ακροδεξιών εναντίον μεταναστών στην πόλη.
Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) ζήτησε την απομάκρυνσή του, ενώ, αντιθέτως, ο πολιτικός του προϊστάμενος H. Seehofer, εξέφρασε επανειλημμένα την στήριξή του στο πρόσωπό του.
Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε νωρίτερα σήμερα ο κ. Seehofer, τόνισε ότι η επικεφαλής του SPD A. Nalles ήταν ενημερωμένη για την μετακίνηση του κ. Maasen και ότι «όλα είναι καταγεγραμμένα».
Διευκρίνισε δε ότι από την πλευρά του SPD δεν του ζητήθηκε να «συνταξιοδοτήσει» τον κ. Maasen, αλλά μόνο να τον μετακινήσει.
Σύμφωνα μάλιστα με πηγές που επικαλείται η Bild, η αρχική πρόταση του κ. Seehofer, η οποία απορρίφθηκε από την αρχηγό του SPD, ήταν η αντικατάσταση του κ. Maasen από τον επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας για την Αντιμετώπιση του Εγκλήματος (ΒΚΑ) H. Munch, ο οποίος, αν και ανεξάρτητος, θεωρείται προσκείμενος στο SPD και η αντίστοιχη τοποθέτηση του κ. Maasen στην ΒΚΑ.
Επιπλέον, προκειμένου ο κ. Maasen να αναλάβει θέση υφυπουργού Εσωτερικών, από το υπουργείο θα πρέπει να αποχωρήσει ο σημερινός υφυπουργός G. Adler, στέλεχος του SPD.
«Όλα τα συνακόλουθα θέματα προσώπων ήταν γνωστά ήδη χθες και συζητήθηκαν στην σύσκεψη.
Κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν συζητήθηκαν ευθέως όλες οι συνέπειες της συγκεκριμένης απόφασης», δήλωσε σχετικά ο κ. Seehofer.
Η προαγωγή και οι αποκαλύψεις του κ. Seehofer για την στάση της κυρίας Nahles έχουν προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων τόσο στην γερμανική κοινή γνώμη όσο και στο εσωτερικό του SPD, καθώς η αρχηγός του κόμματος είχε μόλις το περασμένο Σάββατο δηλώσει ότι «ο Maassen πρέπει να φύγει και θα φύγει».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης