Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Αμετάβλητες οι μεταπωλήσεις κατοικιών τον Αύγουστο 2018

ΗΠΑ: Αμετάβλητες οι μεταπωλήσεις κατοικιών τον Αύγουστο 2018
Η μέση τιμή κατοικίας αυξήθηκε τον Αύγουστο κατά 4,6% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2017, στα 264.800 δολ.
Αμετάβλητες παρέμειναν τον Αύγουστο του 2018 οι μεταπωλήσεις κατοικιών στις ΗΠΑ, ενώ τα διαθέσιμα σπίτια αυξήθηκαν για πρώτη φορά σε διάστημα τριών ετών, καθώς η αμερικανική στεγαστική αγορά συνεχίζει να δέχεται πιέσεις, παρά την παγκόσμια οικονομική ευρωστία.
Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε σήμερα (20/9/2018) η Εθνική Ένωση Μεσιτών (NAR), οι πωλήσεις υφιστάμενων κατοικιών παρέμειναν αμετάβλητες στον εποχικά προσαρμοσμένο ρυθμό των 5,34 εκατ. μονάδων.
Σημειώνεται ότι η διατήρηση των πωλήσεων σε σταθερά επίπεδα τον Αύγουστο ακολουθεί τέσσερις συνεχόμενους μήνες μηνιαίας πτώσης -το μεγαλύτερο πτωτικό σερί από το 2013.
Από την πλευρά τους, οι οικονομολόγοι είχαν προβλέψει ότι οι πωλήσεις θα αυξάνονταν κατά 0,3%.
Σε ετήσια βάση, οι πωλήσεις υποχώρησαν κατά 1,5%.
Εν τω μεταξύ, τον Αύγουστο υπήρχαν στην αγορά 1,92 εκατ. σπίτια, αυξημένα κατά 2,7% σε ετήσια βάση -η πρώτη φορά που σημειώνεται αύξηση στα αποθεματικά σε διάστημα τριών ετών.
Την ίδια ώρα, η μέση τιμή κατοικίας αυξήθηκε τον Αύγουστο κατά 4,6% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2017, στα 264.800 δολ., -ο τέταρτος συνεχόμενος μήνας κατά τον οποίο οι τιμές αυξάνονται λιγότερο από 5% σε ετήσια βάση, σύμφωνα με τη NAR.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης