Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σημαντική άνοδος στις ευρωαγορές, καθώς μειώθηκαν οι εμπορικές ανησυχίες - Στο +0,88% o DAX

Σημαντική άνοδος στις ευρωαγορές, καθώς μειώθηκαν οι εμπορικές ανησυχίες - Στο +0,88% o DAX
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε κατά 0,70% υψηλότερα, στις 382,63 μονάδες, με τους κλάδους τραπεζών, ασφάλισης και πρώτων υλών να σημειώνουν άνοδο άνω του 1%
Άνοδο κατέγραψαν σήμερα (20/9/2018) τα κυριότερα χρηματιστήρια της Ευρώπης, καθώς οι εμπορικές ανησυχίες δείχνουν να υποχωρούν, ενώ το ενδιαφέρον των επενδυτών στράφηκε στην άτυπη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της ΕΕ για το μεταναστευτικό και το Brexit.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε κατά 0,70% υψηλότερα, στις 382,63 μονάδες, με τους κλάδους τραπεζών, ασφάλισης και πρώτων υλών να σημειώνουν άνοδο άνω του 1%, ενώ ο κλάδος αυτοκινήτων κατέγραψε κέρδη 1,8%.
Η μετοχή της Daimler ενισχύθηκε κατά 1,6%, της BMW σημείωσε άνοδο 2,1%, ενώ της Volkswagen έκλεισε με κέρδη 0,9%.
Στις τράπεζες, η μετοχή της Danske Bank έκλεισε με κέρδη 4,7%, καθώς η UBS ανέφερε πως οι μετοχές της δανέζικης τράπεζας παραμένουν ελκυστικές.


Παρά την εκατέρωθεν επιβολή δασμών από την Ουάσιγκτον και το Πεκίνο αυτή την εβδομάδα, πολλοί επενδυτές αρχίζουν να εκτιμούν ότι ένας εμπορικός πόλεμος ανάμεσα στις δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου δεν θα είναι τόσο άσχημος όσο φοβόντουσαν.
Ο DAX στη Φρανκφούρτη ενισχύθηκε κατά 0,88% κι έκλεισε στις 12.326,48 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε άνοδο 0,49% στις 7.367,32 μονάδες, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι έκλεισε με κέρδη 1,07% στις 5.451,59 μονάδες.




Στο Μιλάνο ο FTSE MIB ενισχύθηκε κατά 0,51% στις 21.388,37 μονάδες, ενώ στη Μαδρίτη ο IBEX 35 κατέγραψε κέρδη 1,03% κι έκλεισε στις 9.583,70 μονάδες.
Το ιταλικό χρηματιστήριο κινήθηκε υψηλότερα παρά τις νέες ενδείξεις ότι η Ρώμη οδεύει εκ νέου σε σύγκρουση με την ΕΕ για το έλλειμμα, με τον Luigi Di Maio να δηλώνει ότι η Ιταλία θα προχωρήσει σε αύξηση του ελλείμματος για να χρηματοδοτήσει την ανάπτυξη, την ίδια ώρα, ο Pierre Moscovici στέλνει σαφές μήνυμα ότι είναι προς το όφελος της Ιταλίας να περιορίσει το μέγεθος του ελλείμματος και του χρέους.
Τα «βλέμματα» ήταν στραμμένα στην άτυπη Σύνοδο Κορυφής στο Σάλτσμπουργκ, όπου Brexit και μεταναστευτική κρίση απασχόλησαν τους Ευρωπαίους ηγέτες.
Οι ηγέτες συμφώνησαν στη διεξαγωγή μιας ειδικής Συνόδου Κορυφής για το Brexit στις 17-18 Νοεμβρίου, ενώ ελάχιστη πρόοδος σημειώθηκε για το μείζον ζήτημα του μεταναστευτικού.
Η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Theresa May, δείχνει ότι δέχεται ασφυκτικές πιέσεις για τη διεξαγωγή νέου δημοψηφίσματος, ενδεχόμενο το οποίο απέρριψε κατηγορηματικά.
Οι «27» επιβεβαίωσαν πάντως την ανάγκη να βρεθεί μία νομικά δεσμευτική λύση για την αποφυγή σκληρών συνόρων μεταξύ της Ιρλανδίας και της Β. Ιρλανδίας.
Υπενθυμίζεται ότι οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των Βρυξελλών και του Λονδίνου ήταν προγραμματισμένο να ολοκληρωθούν στα μέσα Οκτωβρίου.
Στα οικονομικά νέα της ημέρας, απροσδόκητη άνοδο κατέγραψαν οι λιανικές πωλήσεις στη Βρετανία τον Αύγουστο του 2018.
Ειδικότερα, ο όγκος λιανικών πωλήσεων, συμπεριλαμβανομένων και των καυσίμων, ενισχύθηκε κατά +0,3% σε μηνιαία βάση τον Αύγουστο, έναντι ανόδου +0,9% του Ιουλίου του 2018.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης