Στο υψηλότερο επίπεδο του Σεπτεμβρίου ο χρυσός - Άνοδος 0,3% στα 1.211,30 δολ. ανά ουγγιά

Στο υψηλότερο επίπεδο του Σεπτεμβρίου ο χρυσός - Άνοδος 0,3% στα 1.211,30 δολ. ανά ουγγιά
Με κέρδη 0,3% έκλεισε ο χρυσός, καθώς μετριάστηκαν οι εμπορικές ανησυχίες, ενώ το δολάριο αποδυναμώθηκε
Με κέρδη έκλεισε και σήμερα (20/9/2018) ο χρυσός, ανερχόμενος μάλιστα στο υψηλότερο επίπεδο του Σεπτεμβρίου, καθώς μετριάστηκαν οι εμπορικές ανησυχίες, ενώ το δολάριο αποδυναμώθηκε.
Παρά την εκατέρωθεν επιβολή δασμών από την Ουάσιγκτον και το Πεκίνο αυτή την εβδομάδα, πολλοί επενδυτές αρχίζουν να εκτιμούν ότι ένας εμπορικός πόλεμος ανάμεσα στις δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου δεν θα είναι τόσο άσχημος όσο φοβόντουσαν.
Παρά τις αυξημένες εμπορικές εντάσεις μεταξύ των ΗΠΑ και των εταίρων τους, οι τιμές του χρυσού έχουν παραμείνει υπό πίεση τους τελευταίους μήνες, καθώς οι επενδυτές προτιμούν το δολάριο ως «ασφαλές καταφύγιο».
Σημειώνεται ότι η άνοδος του δολαρίου τείνει να ασκεί πιέσεις στα εμπορεύματα που συνδέονται με το νόμισμα, όπως ο χρυσός, καθώς καθιστά ακριβότερη την αγορά τους από κατόχους άλλων νομισμάτων.
Έτσι, η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου έκλεισε σήμερα με κέρδη 3 δολ. ή 0,3%, στα 1.211,30 δολ. ανά ουγγιά.
Την ίδια ώρα, το ευρώ ενισχυόταν κατά 0,8% έναντι του δολαρίου, στο 1,176 δολ., ενώ ο δείκτης δολαρίου -που παρακολουθεί το αμερικανικό νόμισμα έναντι ενός καλαθιού έξι σημαντικών νομισμάτων- υποχωρούσε κατά 0,6% στις 93,9 μονάδες.
Το αμερικανικό νόμισμα βρέθηκε επίσης υπό πίεση μετά τις αναφορές ότι οι ΗΠΑ και ο Καναδάς δεν θα προχωρήσουν κατά πάσα πιθανότητα σε εμπορική συμφωνία την τρέχουσα εβδομάδα.
Οι επενδυτές στρέφουν το βλέμμα τους στη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve) κατά την ερχόμενη εβδομάδα, με τους αναλυτές να προβλέπουν αύξηση των επιτοκίων, γεγονός που αν επιβεβαιωθεί θα φέρει νέες πιέσεις στον χρυσό.
Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα ότι αύξησε τα αποθέματά της σε χρυσό τον Αύγουστο, με τον όγκο των αποθεμάτων του νομισματικού χρυσού στα διεθνή συναλλαγματικά αποθέματα να φθάνει την 1η Σεπτεμβρίου τις 64,3 εκατομμύρια ουγγιές (2.000 τόνους), σύμφωνα με τα στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσίας.
Η Κεντρική Τράπεζα τον Αύγουστο του 2018 αγόρασε περίπου 31 τόνους χρυσού, με την Τράπεζα να επισημαίνει ότι σε διάστημα ενός μηνός αύξησε τα αποθέματα της σε χρυσό κατά 1,6%, ενώ από την αρχή του έτους έχει αγοράσει 162 τόνους χρυσού.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS