Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε πτώση οδήγησε ο Trump το πετρέλαιο – Στα 70,8 δολ. το αργό, στα 78,6 δολ. το Brent

Σε πτώση οδήγησε ο Trump το πετρέλαιο – Στα 70,8 δολ. το αργό, στα 78,6 δολ. το Brent
Πτωτικά έκλεισε το πετρέλαιο 
Με πτώση της τάξεως του 0,5% έκλεισε η διαπραγμάτευση των futures (συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης) Οκτωβρίου 2018 για το αμερικανικό αργό, στη Νέα Υόρκη, στον απόηχο των νέων σχολίων του Προέδρου Donald Trump για τον ΟΠΕΚ.
Ειδικότερα, το σχιστολιθικό έκλεισε στα 70,8 δολάρια ανά βαρέλι, όταν τα futures Νοεμβρίου για το Brent διαπραγματεύονται στα 78,6 δολάρια (-1%) στο Λονδίνο -στις 23:00.
Νωρίτερα σήμερα, 20 Σεπτεμβρίου 2018, ο Αμερικανός Πρόεδρος κατηγόρησε τον Οργανισμό Εξαγωγών Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών (ΟΠΕΚ) ότι συνεχίζει να ωθεί υψηλότερα τις τιμές του πετρελαίου, καλώντας τα μέλη του να προβούν άμεσα σε μειώσεις.
«Προστατεύουμε τις χώρες της Μέσης Ανατολής, δεν θα ήταν ασφαλείς για πολύ καιρό χωρίς εμάς και παρ’ όλα αυτά συνεχίζουν να πιέζουν για υψηλότερες και υψηλότερες τιμές πετρελαίου!
Θα το θυμόμαστε.
Το μονοπώλιο του ΟΠΕΚ πρέπει να μειώσει τις τιμές τώρα!», ανέφερε με ανάρτησή του στο «Twitter» ο Trump.
Παράλληλα, με ξεχωριστή του ανάρτηση, ο Trump αναφέρθηκε στην αμερικανική οικονομία.
«Η οικονομία και οι θέσεις εργασίας καταγράφουν φανταστικές επιδόσεις.
Πολλές νέες θέσεις εργασίας υψηλού επιπέδου είναι διαθέσιμες στη μεγάλη και πολύ ζωντανή οικονομία μας.
Εάν δεν είστε ευχαριστημένοι εκεί που βρίσκεστε, αρχίστε να ψάχνετε - αλλά να θυμάστε επίσης ότι η οικονομία μας μόνο βελτιώνεται.
Ψηφίστε στις ενδιάμεσες εκλογές!», ανέφερε.
Υπενθυμίζεται πως, σύμφωνα με τα στοιχεία της αμερικανικής Διεύθυνσης Πληροφοριών Ενέργειας, τα αποθέματα αμερικανικού αργού για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 14 Σεπτεμβρίου υποχώρησαν κατά 2,1 εκατ. βαρέλια, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών, ενώ παράλληλα η ζήτηση για την βενζίνη στη χώρα κατέγραψε άνοδο.
Παράλληλα, η τιμή του μαύρου χρυσού δέχεται ώθηση και από το γεγονός ότι οι εξαγωγές πετρελαίου του Ιράν έχουν υποχωρήσει κατά -35% από τον Μάιο μέχρι σήμερα, στον απόηχο των κυρώσεων που ανακοίνωσαν οι ΗΠΑ σε βάρος της Τεχεράνης.
Σημειώνεται ότι στα τέλη της τρέχουσας εβδομάδας οι χώρες που συμμετείχαν στη συμφωνία ΟΠΕΚ αναμένεται να συναντηθούν στην Αλγερία προκειμένου να συζητήσουν την κατάσταση στην αγορά ενέργειας, καθώς και τις μελλοντικές κινήσεις που θα ακολουθήσουν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης