Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απειλεί η Τουρκία: Θα προστατεύσουμε με κάθε τρόπο τα συμφέροντα μας σε Αιγαίο και ανατ. Μεσόγειο

Απειλεί η Τουρκία: Θα προστατεύσουμε με κάθε τρόπο τα συμφέροντα μας σε Αιγαίο και ανατ. Μεσόγειο
Συνεδρίασε χθες Πέμπτη 20/9 το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας με κύριο αντικείμενο το Ιντλίμπ της Συρίας
Σαφές μήνυμα ότι θα προστατεύσει με κάθε τρόπο τα συμφέροντα της σε Αιγαίο και ανατολική Μεσόγειο στέλνει η Τουρκία ύστερα από την χθεσινή συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας.
Το Συμβούλιο, το οποίο συνεδρίασε για τουλάχιστον 5 ώρες υπό την προεδρία του Rejep Tayip Erdogan, εστίασε κυρίως στην επαρχία του Ιντλίμπ της Συρίας και στα επόμενα βήματα που θα ακολουθήσουν για την αποστρατιωτικοποίηση του ιδιαίτερα μετά τη συνάντηση που είχαν στις αρχές της εβδομάδας ο πρόεδρος της Τουρκίας με τον Ρώσο ομόλογο του στο Σότσι.
Σημειώνεται ότι η τύχη του Ιντλίμπ είναι κρίσιμης εθνικής σημασίας ζήτημα για την εδαφική ακεραιότητα και ασφάλεια της Τουρκίας και για αυτό το λόγο η Άγκυρα είχε εναντιωθεί σθεναρά στο ενδεχόμενο να υπάρξει ευρεία στρατιωτική επιχείρηση κατά των Σύρων ανταρτών που βρίσκονται στο Ιντλίμπ από τις δυνάμεις του Assad.
Πάντως και πέρα από το Ιντλίμπ της Συρίας, το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας εξέτασε και τις εξελίξεις σε Αιγαίο και ανατολική Μεσόγειο.
Στη σχετική ανακοίνωση που εξεδόθη μετά το πέρας της συνεδρίασης, το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας της Τουρκίας διατυπώνει εκ νέου τις θέσεις του για το Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο, υποστηρίζοντας ότι θα προστατεύσει με κάθε τρόπο τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της Τουρκίας στις δύο θάλασσες.
«Στο Συμβούλιο παρασχέθηκε επίσης ενημέρωση σχετικά με τις εξελίξεις στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο και στο θέμα αυτό το Συμβούλιο επανέλαβε την αποφασιστικότητά του να προστατεύσει με όλους τους δυνατούς τρόπους τα δικαιώματα και συμφέροντα της χώρας μας ενάντια σε πρωτοβουλίες που έχουν στόχο τα οφέλη των Τ/Κ και της Τουρκίας» ανέφερε το Συμβούλιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης