Τελευταία Νέα
Διεθνή

Moon (πρόεδρος Ν. Κορέας): Ο Kim θέλει μια ακόμα συνάντηση με τον Trump για να επιταχυνθεί η αποπυρηνικοποίηση

Moon (πρόεδρος Ν. Κορέας): Ο Kim θέλει μια ακόμα συνάντηση με τον Trump για να επιταχυνθεί η αποπυρηνικοποίηση
Επιθυμία του Kim η συνάντηση να γίνει το συντομότερο δυνατό υποστήριξε ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας
Την θέση ότι ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Kim Jong Un επιθυμεί μια δεύτερη συνάντηση – μετά από αυτήν του περασμένου Ιουνίου στη Σιγκαπούρη - με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Donald Trump προκειμένου να επιταχυνθεί η διαδικασία της αποπυρηνικοποίησης της κορεατικής χερσονήσου διατύπωσε ο πρόεδρος της Ν. Κορέας, Moon Jae in, ο οποίος πραγματοποίησε τριήμερη επίσκεψη στην Β. Κορέα.
Σύμφωνα με τον Moon, ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας θέλει η συνάντηση αυτή να γίνει το συντομότερο δυνατό και απώτερος στόχος της, πέραν από τη διαδικασία της αποπυρηνικοποίησης, είναι να μπει τέλος και επίσημα στον Κορεατικό πόλεμο του 1950 -1953.
Όπως είπε ο Moon, μεγάλο μέρος των συναντήσεων του με τον Kim αφιερώθηκε στο πώς να ξεπεραστεί το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί στις σχέσεις της Β. Κορέας με τις ΗΠΑ και να επανεκκινήσει η διαπραγματευτική διαδικασία.
Πάντως, μετά τις δεσμεύσεις της Β. Κορέας για οριστικό κλείσιμο του πεδίου δοκιμών των βαλλιστικών πυραύλων παρουσία διεθνών παρατηρητών αλλά και του πυρηνικού εργοστασίου στο Yongbyon εφόσον λάβουν αντίστοιχα μέτρα και οι ΗΠΑ, εκτιμάται πως σύντομα θα αποκατασταθούν οι σχέσεις των δύο κρατών.
Άλλωστε ήδη ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, M. Pompeo απηύθυνε πρόσκληση στον Βορειοκορεάτη ομόλογο του για συνάντηση στη Ν. Υόρκη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης