Τελευταία Νέα
Διεθνή

Λευκός Οίκος: Στήριξη Pence στον Zaev για τη Συμφωνία των Πρεσπών ενόψει του δημοψηφίσματος της 30ης Σεπτεμβρίου

Λευκός Οίκος: Στήριξη Pence στον Zaev για τη Συμφωνία των Πρεσπών ενόψει του δημοψηφίσματος της 30ης Σεπτεμβρίου
Η εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών θα εξασφαλίσει μεγαλύτερη ασφάλεια στην περιοχή είπε ο Pence
Τη στήριξη των ΗΠΑ στη Συμφωνία των Πρεσπών εξέφρασε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Mike Pence στον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ, Zoran Zaev κατά την χθεσινή συνάντηση τους στο Λευκό Οίκο.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Λευκός Οίκος αναφέρεται πως «ο αντιπρόεδρος Mike Pence εξέφρασε τα συγχαρητήρια του στον πρωθυπουργό της Δημοκρατίας της Μακεδονίας, Zoran Zaev για την ιστορική Συμφωνία των Πρεσπών με την Ελλάδα προκειμένου να επιλυθεί η μακροχρόνια διαμάχη των δύο χωρών για το θέμα της ονομασίας και τον ευχαρίστησε για τη διασφάλιση της συμφωνίας».
Ο Λευκός Οίκος επισημαίνει πως ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ εξέφρασε τη στήριξη στη Συμφωνία των Πρεσπών, τονίζοντας πως από τη στιγμή που θα κυρωθεί και θα εφαρμοστεί, «θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη ασφάλεια και ευημερία στην περιοχή».
Επιπλέον, αναφέρεται πως Pence και Zaev εξέτασαν τα επόμενα βήματα στην εφαρμογή της συμφωνίας, περιλαμβανομένου του δημοψηφίσματος της 30ης Σεπτεμβρίου και της σημασίας που έχει όλοι οι πολίτες της ΠΓΔΜ να ψηφίσουν θετικά σε αυτήν την κρίσιμη συγκυρία για το μέλλον της χώρας.
Επιπρόσθετα, σημειώνεται πως ο Pence εξέφρασε τη στήριξη του στην ΠΓΔΜ καθώς κινείται προς το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης