Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ήπια κέρδη για το πετρέλαιο ενόψει της συνάντησης του ΟΠΕΚ - Στα 78,7 δολ. το Brent

Ήπια κέρδη για το πετρέλαιο ενόψει της συνάντησης του ΟΠΕΚ - Στα 78,7 δολ. το Brent
Το αμερικανικό αργό κατέγραψε άνοδο της τάξεως του +0,7% στα 70,84 δολ. ανά βαρέλι
Κέρδη κατέγραψε το πετρέλαιο, μετά την πτώση που σημείωσε κατά συνεδρίαση της Πέμπτης (20/9), στον απόηχο των εκκλήσεων του αμερικανού προέδρου, Donald Trump, προς τον ΟΠΕΚ να μειώσει τις τιμές του μαύρου χρυσού.
Ειδικότερα, το Brent κατέγραψε άνοδο της τάξεως του +0,08% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 78,76 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το αμερικανικό αργό ενισχύθηκε 0,7% στα 70,81δολ. ανά βαρέλι.



«Δεν θα είναι ασφαλείς για πολύ καιρό χωρίς εμάς, και όμως συνεχίζουν να ωθούν τις τιμές του πετρελαίου υψηλότερα και υψηλότερα», ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο του Donald Trump στο Twitter, λίγες ημέρες πριν από τη συνάντηση των χωρών που συμμετείχαν στη συμφωνία ΟΠΕΚ στην Αλγερία.
Κατά τη διάρεκια της συνεδρίασης, οι χώρες αναμένεται να συζητήσουν την κατάσταση που επικρατεί στην ενεργειακή αγορά, καθώς και το πως θα μπορέσουν να αντιμετωπίσουν πιθανές ελλείψεις που μπορεί να δημιουργηθούν από τις κυρώσεις των ΗΠΑ σε βάρος του Ιράν.



«Τα σχόλια του Trump πριν από τη συνάντηση του ΟΠΕΚ δίνουν έμφαση στις πιθανές επιπτώσεις του εφοδιασμού από τις κυρώσεις των ΗΠΑ στο Ιράν», δήλωσε ο αναλυτής της OANDA, Stephen Innes, προσθέτοντας ότι μέχρι εκείνο το σημείο η αγορά σημείωνε άνοδο μετά τις δηλώσεις της Σαουδικής Αραβίας ότι αισθάνεται «άνετη» με τις τιμές του Brent υψηλότερα από τα 80 δολ. ανά βαρέλι.
Σύμφωνα με πηγές του ΟΠΕΚ τις οποίες επικαλείται το πρακτορείο Reuters, οι χώρες που θα συναντηθούν στην Αλγερία δεν αναμένεται να προχωρήσουν σε κάποια αύξηση στην παραγωγή πετρελαίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης