Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιαπωνία: Στο 0,9% σκαρφάλωσε ο ετήσιος πληθωρισμός τον Αύγουστο 2018 - Επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις των αναλυτών

Ιαπωνία: Στο 0,9% σκαρφάλωσε ο ετήσιος πληθωρισμός τον Αύγουστο 2018 - Επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις των αναλυτών
Παρά την οριακή άνοδο που σημείωσε ο βασικός δείκτης τιμών καταναλωτή, παραμένει μακριά από τον στόχο της Bank of Japan
Οριακή άνοδο στημείωσε ο βασικός πληθωρισμός στην Ιαπωνία για τον Αύγουστο του 2018, παραμένοντας ωστόσο μακριά από τον στόχο της κεντρικής τράπεζας στο 2%, υποδεικνύοντας ότι η τρέχουσα νομισματική πολιτική της τράπεζας θα παραμείνει σε ισχύ κατά την τρέχουσα χρονική περίοδο.
Ειδικότερα, ο βασικός δείκτης τιμών καταναλωτή, από τον οποίο εξαιρούνται οι τιμές των εδώδιμων προϊόντων, αυξήθηκε κατά 0,9% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Παράλληλα, εάν εξαιρεθούν και οι ευμετάβλητες τιμές της ενέργειας, η άνοδος του δείκτη περιορίστηκε στο 0,4% έναντι 0,3% τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους.
Σημειώνεται ότι ο υποτονικός πληθωρισμός έχει περιορίσει τις προσδοκίες της Bank of Japan ότι η σταθερή οικονομική ανάπτυξη θα μεταφραστεί σε υψηλότερο πληθωρισμό, γεγονός που ενδέχεται να καθυστερήσει την έξοδο της τράπεζας από τη νομισματική χαλάρωση.
Σε ξεχωριστά στοιχεία που δημοσίεθσε το Υπουργείο Οικονομίας της χώρας, η βιομηχανική παραγωγή της χώρας παρέμεινε αμετάβλητη σε μηνιαία βάση τον Ιούλιο του 2018, την ιδια στιγμή που οι αναλυτές ανέμεναν οριακή άνοδο της τάξεως του +0,1%.
Ωστόσο, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, η συνολική βιομηχανική παραγωγή της Ιαπωνίας αυξήθηκε κατά +1%, έναντι +0,2% τον Ιούλιο του 2018.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης