Τελευταία Νέα
Διεθνή

Θετικά μηνύματα από την Ιταλία - Salvini: Η σύσκεψη για τον προϋπολογισμό πήγε καλά

Θετικά μηνύματα από την Ιταλία - Salvini: Η σύσκεψη για τον προϋπολογισμό πήγε καλά
Στην Ιταλία διεξήχθη σύσκεψη για τον προϋπολογισμό ενόψει της κατάθεσης του στα μέσα Οκτωβρίου
Θετικά είναι τα μηνύματα που έρχονται από την Ιταλία εν μέσω διαπραγματεύσεων για τον προϋπολογισμό που θα πρέπει να έχει παρουσιαστεί έως τα μέσα Οκτωβρίου του 2018.
Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε κυβερνητική σύσκεψη και όπως προκύπτει από τις δηλώσεις του επικεφαλής της Λέγκας του Βορρά, Matteo Salvini, το κλίμα ήταν μάλλον θετικό.
«Η σύσκεψη της κυβέρνηση για τον προϋπολογισμό πήγε καλά.
Ήταν χρήσιμη και θετική» δήλωσε αποχωρώντας από το γραφείο του Ιταλού πρωθυπουργού.
Νωρίτερα, ωστόσο, ο κυβερνητικός εταίρος του Salvini και επικεφαλής του Κινήματος των Πέντε Αστέρων, Luigi Di Maio δήλωσε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα εάν το έλλειμμα αυξηθεί το επόμενο έτος.
«Δεν υπάρχει πρόβλημα εάν το έλλειμμα αυξηθεί το επόμενο έτος.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της κυβέρνησης, θα αρχίσει να υποχωρήσει το 2020» επεσήμανε ο Di Maio.
Εν τω μεταξύ, ο Riccardo Fraccaro, μέλος του Κινήματος των Πέντε Αστέρων και υπουργός της κυβέρνησης, δήλωσε μετά τη σύσκεψη ότι οι συζητήσεις είναι σε καλό δρόμο.
Χθες (20/9/2018) ο πρωθυπουργός Giuseppe Conte παρενέβη στη διαμάχη μεταξύ των ηγετών του Κινήματος των 5 Αστέρων και της Λέγκας του Βορρά και του εξωκοινοβουλευτικού υπουργού Οικονομικών Giovanni Tria σχετικά με την αύξηση των δημοσιονομικών δαπανών.
Ο Conte άφησε να εννοηθεί ότι το δημοσιονομικό έλλειμμα δεν θα υπερβεί το 2% του ΑΕΠ.
Ο Di Maio θέλει το έλλειμμα να ανέλθει στο 2,5% του ΑΕΠ, ενώ ο Salvini πιέζει για έλλειμμα τουλάχιστον 2%.
Αντιθέτως, ο Tria είχε προτείνει την προηγούμενη εβδομάδα στόχο για έλλειμμα 1,6% του ΑΕΠ, και τώρα φαίνεται διατεθειμένος να το ανεβάσει στο 1,8%.
Σημειώνεται ότι Di Maio και Salvini θέλουν να εφαρμόσουν μέρος των προεκλογικών τους υποσχέσεων, ενώ Tria και Conte προσπαθούν να κατεβάσουν τους τόνους ώστε να αποφευχθεί αναταραχή στην αγορά ομολόγων και μετωπική σύγκρουση με την Κομισιόν και το Βερολίνο, που επιμένουν ότι το έλλειμμα πρέπει να μειωθεί στο 0,8% του ΑΕΠ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης