Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απομακρύνεται από τα υψηλά 2 μηνών η στερλίνα λόγω Brexit, στο -0,53% και τα 1,3192 δολ.

Απομακρύνεται από τα υψηλά 2 μηνών η στερλίνα λόγω Brexit, στο -0,53% και τα 1,3192 δολ.
Παρά την πτώση που σημειώνει η στερλίνα, παραμένει εντός τροχιάς ώστε να καταγράψει εβδομαδιαία κέρδη
Υπό πιέσεις βρίσκεται σήμερα Παρασκευή (21/9) η στερλίνα, η οποία απομακρύνεται από τα υψηλά δύο μηνών στα οποία βρέθηκε χθες (20/9), καθώς η Ευρωπαϊκή Ένωση απέρριψε το σχέδιο της βρετανίδας πρωθυπουργού, Theresa May, για το Brexit.
Ειδικότερα, περί τις 12:45 μ.μ. η στερλίνα καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,53% έναντι του αμερικανικού δολαρίου, στα 1,3192 δολ. την ίδια στιγμή που το ευρώ καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,63% έναντι του βρετανικού νομίσματος, στις 0,8931 στερλίνες.
Παρά την πτώση που σημειώνει σήμερα η στερλίνα, παραμένει εντός τροχιάς ώστε να καταγράψει εβδομαδιαία κέρδη, δεχόμενη ώθηση από τα στοιχεία για τον πληθωρισμό και τις λιανικές πωλήσεις, τα οποία ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Το πρόσφατο ράλι της στερλίνας στηρίχθηκε πάνω στις προσδοκίες ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα είναι πιο ευέλικτη σε ότι αφορά το Brexit ενόψει της συνόδου κορυφής τον Οκτώβριο, καθώς και οι δύο πλευρές ευελπιστούν σε επίτευξη συμφωνίας μέσα στους επόμενους δύο μήνες.
Ωστόσο, η αποδυνάμωση του αμερικανικού δολαρίου εξακολουθεί να παρέχει στήριξη στα κυριότερα νομίσματα παγκοσμίως, καθώς η κλιμάκωση των εμπορικών εντάσεων κατά τις τελευταίες ημέρες ήταν μικρότερη σε σχέση με τις εκτιμήσεις των επενδυτών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης