Ανασκεύασε η FYROM τις δηλώσεις Zaev περί μιας Μακεδονίας - Έντονη ενόχληση στην Αθήνα

Ανασκεύασε η FYROM τις δηλώσεις Zaev περί μιας Μακεδονίας - Έντονη ενόχληση στην Αθήνα
Την Κυριακή (30/9/2018) θα διεξαχθεί στην πΓΔΜ το δημοψήφισμα για τη Συμφωνία των Πρεσπών
Μετά το σάλο που ξέσπασε από τις δηλώσεις του πρωθυπουργου της πΓΔΜ Z. Zaev «δεν υπάρχει άλλη Μακεδονία εκτός από τη δική μας», τροποποιήθηκε το τηλεγράφημα του κρατικού πρακτορείου της γείτονος χώρας.
Αναλυτικότερα το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της πΓΔΜ ανασκεύασε τη δήλωση του πρωθυπουργού Zaev ότι με την συμφωνία των Πρεσπών τα Σκόπια θα είναι η μοναδική χώρα στον χάρτη με το όνομα Μακεδονία.
Στην τροποποιημένη έκδοση της συνέντευξης ο κ. Zaev αναφέρει πως «είναι κοινώς γνωστό ότι τμήμα της γεωγραφικής Μακεδονίας ανήκει στην Ελλάδα, τμήμα ανήκει στην Βουλγαρία και το βόρειο κομμάτι είναι στην χώρα μας».
Ο κ. Zaev διευκρινίζει μάλιστα πως ο προσδιορισμός «Βόρεια», που θα προστεθεί στην νέα ονομασία, διαχωρίσει την ΠΓΔΜ από τις περιοχές της Ελλάδας και της Βουλγαρίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες προηγήθηκε επικοινωνία Αθήνας - Σκοπίων κατά την οποία η ελληνική πλευρά δήλωσε έντονα ενοχλημένη για τη συνέντευξη Zaev.

Τι είχε πει αρχικά ο Z. Zaev

Σε νέες δηλώσεις που στόχο έχουν να πολώσουν ακόμα περισσότερο το κλίμα στην πΓΔΜ ενόψει του δημοψηφίσματος για τη Συμφωνία των Πρεσπών (30/9/2018).

«Δεν υπάρχει άλλη Μακεδονία εκτός από τη δική μας» δήλωσε χαρακτηριστικά σε συνέντευξη του στο MKD.
Πιο αναλυτικά η ακριβής δήλωση του Zaev είναι οι εξής: «Το βόρειο τμήμα της Ελλάδας είναι Ελλάδα, το δυτικό τμήμα της Βουλγαρίας είναι Βουλγαρία.
Δεν υπάρχει άλλη Μακεδονία πέρα από τη δική μας.
Δεν υπάρχει άλλη στον κόσμο.
Και γνωρίζοντας την προοπτική και το μέλλον αυτό πρέπει να το κάνουμε για τις επόμενες γενιές, για τα παιδιά μας.
Και για αυτό πιστεύω ότι ένας σοβαρός λόγος για να ενωθούμε».
Παράλληλα, σημείωσε πως «δεν πρέπει να διχαζόμαστε, για το δημοψήφισμα.
Θα ήθελα να απευθύνω έκκληση σε όλους τους συμπολίτες μας που ζουν στην Αμερική, αλλά και σε όλη τη διασπορά μας, ότι η "Μακεδονία" εκπληρώνει την προσδοκώμενη φιλοδοξία των πατέρων και των παππούδων μας».
Ο Zaev συνέχισε λέγοντας πως έτσι «η χώρα αναγνωρίζεται σε όλο τον κόσμο» ενώ τόνισε ότι «κανείς δεν θα μπορεί να αρνηθεί τη «μακεδονική» ταυτότητα πλέον».

ΝΔ: Οι νέες δηλώσεις Zaev δείχνουν ποιες είναι οι πραγματικές επιπτώσεις της συμφωνίας των Πρεσπών

Η ΝΔ παρέθεσε την εξής δήλωση του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ Z. Zaev: «"Το βόρειο τμήμα της Ελλάδας είναι Ελλάδα, το δυτικό τμήμα της Βουλγαρίας είναι Βουλγαρία.
Δεν υπάρχει άλλη Μακεδονία πέρα από τη δική μας.
Δεν υπάρχει άλλη στον κόσμο".
Ακολούθως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε: «Οι νέες δηλώσεις του κ. Zaev δείχνουν ποιες είναι οι πραγματικές επιπτώσεις της συμφωνίας των Πρεσπών.
Αυτές που η Νέα Δημοκρατία προσπαθεί, από την πρώτη στιγμή, να αποτρέψει με κάθε τρόπο.
Τι έχουν άραγε να πουν σήμερα οι κ. Τσίπρας και Καμμένος εκτός του να ανανεώνουν τους όρκους πίστης τους για να μην χάσουν τις καρέκλες τους;».
 

 

Πρώτη ενημέρωση 2018-09-21 17:20:45

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS