Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υπέρ της συγχώνευσης Deutsche Bank - Commerzbank τάσσεται η γερμανική κυβέρνηση

Υπέρ της συγχώνευσης Deutsche Bank - Commerzbank τάσσεται η γερμανική κυβέρνηση
Υπάρχουν επιφυλάξεις από τη διοίκηση της Deutsche Bank
Υπέρ μίας συγχώνευσης Deutsche Bank και Commerzbank φέρεται ότι είναι η γερμανική κυβέρνηση, σύμφωνα με δημοσιεύματα διεθνών ΜΜΕ.
Όπως αναφέρει άρθρο του Bloomberg η νέα τράπεζα που θα δημιουργηθεί από τη συγχώνευση αυτών των δύο ομίλων θα είναι ικανή να «χρηματοδοτήσει αξιόπιστα την οικονομία», σύμφωνα με γερμανική κυβερνητική πηγή.
Ο λόγος για τον οποίο η κυβέρνηση του Βερολίνου επί του παρόντος κλίνει προς αυτή την προσέγγιση είναι να εξασφαλίσει ότι η χώρα διαθέτει ισχυρή εγχώρια τράπεζα για να συνεχίσει να χρηματοδοτεί γερμανικές εταιρείες ακόμα και κατά τη διάρκεια οικονομικής κρίσης, καθώς οι ξένοι επενδυτές πιθανότατα θα αποσύρουν κεφάλαια σε τέτοιο χρονικό διάστημα, επιδεινώνοντας την κρίση.
Οι επαφές μεταξύ της κυβέρνησης και της Deutsche Bank έγιναν πιο συχνές από τη στιγμή που τα ηνία της τράπεζας ανέλαβε ο Christian Shewing.
Το Bloomberg αναφέρει ακόμη ότι «η συζήτηση στο Βερολίνο αντικατοπτρίζει την εντατικοποίηση της αναζήτησης των εθνικών τραπεζικών πρωταθλητών για να στηρίξει τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης και να καλύψει το χάσμα με τους ξένους ανταγωνιστές.
Πάντως η DB παραμένει επιφυλακτική από τη στιγμή που δεν έχει ακόμη τακτοποιήσει το ζήτημα με την Postbank».
Ταυτόχρονα η διοίκηση της Deutsche Bank φοβάται ότι η συγχώνευση μπορεί να οδηγήσει σε αναγκαστικές περικοπές εργατικού δυναμικού, κάτι το οποίο θέλει να αποφύγει αυτή τη στιγμή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης