Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Υεμένη: Από τον Μάρτιο του 2015 έχουν πραγγματοποιηθεί περίπου 17.000 αεροπορικές επιδρομές

tags :
Υεμένη: Από τον Μάρτιο του 2015 έχουν πραγγματοποιηθεί περίπου 17.000 αεροπορικές επιδρομές
Υεμένη: Από τον Μάρτιο του 2015 έχουν πραγγματοποιηθεί περίπου 17.000 αεροπορικές επιδρομές
Με τη Σαουδική Αραβία κλιμακώνει τον πόλεμο τους στην Υεμένη, αυξάνονται φωνές από ομάδες υπεράσπισης ανθρωπίνων δικαιωμάτων που ζητούν να σταματήσει η πώληση όπλων στο Ριάντ.
Η Γερμανία είναι η πιο πρόσφατη χώρα που αρνήθηκε να τηρήσει τις υποσχέσεις για απαγόρευση των πωλήσεων όπλων για χρήση στον πόλεμο της Υεμένης, ανακοινώνοντας την Τετάρτη ότι ο υπουργός Οικονομίας έχει ετοιμάσει ένα νέο γύρο πυροβολικών συστημάτων προς πώληση στους Σαουδάραβες.
Ωστόσο, όπως σημειώνει ο Niall McCarthy του Statista, παρόλο που ο συνασπισμός υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας χρησιμοποιεί προηγμένα δυτικά πολεμικά αεροσκάφη και πυρομαχικά με ακρίβεια καθοδήγησης στην εναέρια εκστρατεία του για την Υεμένη, αθώοι πολίτες εξακολουθούν να πεθαίνουν.
Περίπου 10.000 άνθρωποι πιστεύεται ότι έχουν χάσει τη ζωή τους στη σύγκρουση μέχρι στιγμής, τα δύο τρίτα από τους πολίτες, σύμφωνα με τον ΟΗΕ. Οι συγκρούσεις και ο μερικός αποκλεισμός έχουν επίσης αφήσει 22 εκατομμύρια ανθρώπους που χρειάζονται βοήθεια και η κατάσταση θα μπορούσε να επιδεινωθεί ακόμη περισσότερο, ανάλογα με το αποτέλεσμα της επίθεσης στην παράκτια πόλη Hudaydah.
Είναι ένα ζωτικό λιμάνι για την ανθρωπιστική βοήθεια και την αποσύνδεση ότι η ροή θα μπορούσε να βάλει εκατοντάδες χιλιάδες περισσότερους ανθρώπους σε κίνδυνο να λιμοκτονήσουν.
Είναι δύσκολο να βρεθούν αξιόπιστα στατιστικά στοιχεία για τη σύγκρουση στην Υεμένη.
Ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που ονομάζεται Πρόγραμμα δεδομένων της Υεμένης παρακολουθεί τις αεροπορικές επιδρομές από το συνασπισμό της Σαουδικής Αραβίας και τα ευρήματά τους βοηθούν στην οικοδόμηση μιας εικόνας της κλίμακας της αεροπορικής εκστρατείας.
Από τον Μάρτιο του 2015 υπήρξαν περίπου 17.000 αεροπορικές επιδρομές, οι ακόλουθες πληροφορίες παρέχουν μια επισκόπηση ορισμένων στόχων.
Ενώ χτυπήθηκαν περίπου 3.400 στρατιωτικοί τόποι, οι κατοικημένες περιοχές έχουν στοχευθεί σε 1.543 περιπτώσεις.
 Υπήρξαν 70 αεροπορικές επιδρομές σε ιατρικές εγκαταστάσεις, μαζί με 266 σε εκπαιδευτικά ιδρύματα και 45 σε τζαμιά.

Infographic: What The Saudi-Led Coalition Is Striking In Yemen  | Statista

Θα βρείτε περισσότερα infographics στο Statista


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης