Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κύπρος: Ο Ν. Αναστασιάδης παρουσίασε στο Λονδίνο τα πλεονεκτήματα της χώρας του ως επενδυτικού προορισμού

tags :
Κύπρος: Ο Ν. Αναστασιάδης παρουσίασε στο Λονδίνο τα πλεονεκτήματα της χώρας του ως επενδυτικού προορισμού
Κύπρος: Ο Ν. Αναστασιάδης παρουσίασε στο Λονδίνο τα πλεονεκτήματα της χώρας του ως επενδυτικού προορισμού
Στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Κύπρου ως επενδυτικού προορισμού αναφέρθηκε ο Πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης, μιλώντας στο επιχειρηματικό συνέδριο «Invest Cyprus», που διοργανώθηκε από τον Οργανισμό Προσέλκυσης Επενδύσεων (CIPA), στο Λονδίνο, στο διεθνές πρακτορείο Bloomberg, με τη συμμετοχή δεκάδων ξένων επιχειρηματιών.
Ο κ. Αναστασιάδης τόνισε το ελκυστικό φορολογικό και νομικό σύστημα της Κύπρου, τον μεγάλο αριθμό συμφωνιών που διαθέτει για αποφυγή διπλής φορολογίας και το καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό.
Σύμφωνα με ανακοίνωση στη Λευκωσία, ο Κύπριος πρόεδρος, αναφερόμενος στην κυπριακή οικονομία, επισήμανε τις διαδοχικές αναβαθμίσεις της από οίκους αξιολόγησης, συμπεριλαμβανομένης και της πρόσφατης, όπου η κυπριακή οικονομία εισήλθε σε επενδυτική βαθμίδα.
«Αυτό αποτελεί επιβεβαίωση της οικονομικής μας διαχείρισης με προφανή θετικά αποτελέσματα σε ό,τι αφορά τις οικονομικές προοπτικές της χώρας και την εμπιστοσύνη των επενδυτών στην Κύπρο», σημείωσε.
Επίσης, μίλησε για τις μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης, οι οποίες έχουν συμβάλει στην αύξηση των επενδύσεων στην Κύπρο σε πολλούς τομείς.
«Η δραστηριοποίηση μεγάλων εταιρειών στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας, η λειτουργία του πρώτου καζίνο-θερέτρου, που αποτελεί μία επένδυση άνω του μισού δισ. ευρώ, η εντυπωσιακή αύξηση της τάξης του 18% στην εγγραφή επενδυτικών ταμείων, η καταγραφή αριθμού ρεκόρ στις αφίξεις τουριστών, καθώς και η εμπορικοποίηση του λιμανιού της Λεμεσού, καθιστούν προφανές το ότι οι προσπάθειές μας έχουν καρποφορήσει» υπογράμμισε ο κ. Αναστασιάδης.
«Στοχεύουμε στο να συνεχίσουμε τις πολιτικές για φορολογικές μειώσεις και για παροχή νέων κινήτρων, για να προωθήσουμε περαιτέρω την επιχειρηματικότητα και να προσελκύσουμε νέες επενδύσεις, με έμφαση στην καινοτομία και τις νεοφυείς επιχειρήσεις» πρόσθεσε.
Αναφερόμενος στη μεγάλη σημασία που αποδίδει η κυπριακή κυβέρνηση στην ενίσχυση των διμερών σχέσεων Κύπρου-Ηνωμένου Βασιλείου, ο υποστήριξε ότι η μεγάλη επιχειρηματική αντιπροσωπεία που τον συνοδεύει στο Λονδίνο, καθώς και η παρουσία υπουργών, αποδεικνύουν για άλλη μία φορά το ενδιαφέρον για ενδυνάμωση της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, ιδιαίτερα στους τομείς των οικονομικών υπηρεσιών, των επενδυτικών ταμείων, της ενέργειας, της τεχνολογίας, της καινοτομίας, του τουρισμού και του εμπορίου.
«Είμαστε δεσμευμένοι στη στήριξη του διαλόγου που διεξάγεται, ώστε να επιτευχθούν κοινά οφέλη για την περαιτέρω συνεργασία ανάμεσα σε Ηνωμένο Βασίλειο και ΕΕ», διαβεβαίωσε ο κ. Αναστασιάδης, διασφαλίζοντας, παράλληλα, ότι Κύπρος και Ηνωμένο Βασίλειο θα εργαστούν για την περαιτέρω ενίσχυση των διμερών σχέσεών τους.
Στο συνέδριο μίλησαν, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης και ο υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, Γιώργος Λακκοτρύπης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης