Τελευταία Νέα
Διεθνή

Tusk: Δεν χάνουμε τις ελπίδες για ένα έντιμο συμβιβασμό στο Brexit

tags :
Tusk: Δεν χάνουμε τις ελπίδες για ένα έντιμο συμβιβασμό στο Brexit
Υπάρχουν αρκετές διαφορές σε σημαντικά θέματα, αλλά μπορούμε να συνεχίσουμε τις διαπραγματεύσεις, υπογράμμισε ο κ. Tusk
Συγκρατημένα αισιόδοξος εμφανίστηκε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Donald Tusk, αναφορικά με την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ ΕΕ και Βρετανίας αναφορικά με το Brexit.
Σε ανακοίνωσή του, μετά την ολοκλήρωση της άτυπης Συνόδου Κορυφής, η οποία ασχολήθηκε με το ζήτημα  κ. Tusk τόνισε, ότι «παρά τις δυσκολίες θεωρώ ότι μπορούμε να επιτύχουμε έναν συμβιβασμό που θα είναι καλός και για τις δύο πλευρές».
Ο κ. Tusk επανέλαβε ότι σε θέματα όπως τα σύνορα της Ιρλανδίας αλλά και η οικονομική και εμπορική συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών, υπάρχουν ακόμη αρκετές δυσκολίες και χρίζουν ανάγκη περαιτέρω διαπραγματεύσεων.
Από την πλευρά της η κυρία May σε σημερινές (21/9) της δηλώσεις τόνισε ότι προτιμά να μην υπάρξει καμία συμφωνία από το να συμφωνήσει κάτι αρνητικό για τη Βρετανία.
Όπως τόνισε «ο,τιδήποτε δεν σέβεται το δημοψήφισμα και ουσιαστικά διχάζει τη χώρα μας θα είναι κακή συμφωνία» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε «καμία συμφωνία είναι καλύτερη από μια κακή συμφωνία.
Το καλύτερο αποτέλεσμα θα είναι η αποχώρηση από την ΕΕ με συμφωνία».
Παράλληλα, τόνισε «δεν μπορούμε να δεχθούμε ο,τιδήποτε δεν σέβεται το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος».
Πάντως, η Βρετανίδα πρωθυπουργός επεσήμανε ότι «πρέπει και θα συνεχίσουμε να προετοιμαζόμαστε για το ενδεχόμενο μη συμφωνίας.
Στην περίπτωση αυτή θα κάνουμε τα πάντα για να αποφύγουμε τα σκληρά σύνορα με τη βόρεια Ιρλανδία».
Σε κάθε περίπτωση, η May τόνισε «δεν θα ανατρέψουμε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης