Τελευταία Νέα
Διεθνή

Wall Street Journal: Ακυρώνει τις συνομιλίες της επόμενης εβδομάδας με τις ΗΠΑ η Κίνα - Μαίνεται ο εμπορικός πόλεμος

Wall Street Journal: Ακυρώνει τις συνομιλίες της επόμενης εβδομάδας με τις ΗΠΑ η Κίνα - Μαίνεται ο εμπορικός πόλεμος
Η Κίνα πρόσθεσε αμερικανικά προϊόντα αξίας άλλων 60 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε αυτά που υπόκεινται σε πρόσθετους τελωνειακούς δασμούς
Κλιμακώνεται ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας με τις δύο πλευρές να μην δείχνουν διατεθειμένες να υπαναχωρήσουν.
Σύμφωνα με την Wall Street Journal τo Πεκίνο ματαίωσε τις συνομιλίες για την επίλυση των εμπορικών διαφορών με την κυβέρνηση Trump καθώς ο αμερικανός πρόεδρος απάντησε προκλητικά στην Κίνα ότι «οι ΗΠΑ διαθέτουν περισσότερες σφαίρες για αυτόν τον πόλεμο». Οι συνομιλίες προγραμματιζόταν να λάβουν χώρα το αμέσως προσεχές διάστημα και δεν θα στείλει τον αντιπρόεδρο της Liu Xe στην Ουάσινγκτον την επόμενη εβδομάδα.
Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η Κίνα πρόσθεσε αμερικανικά προϊόντα αξίας άλλων 60 δισεκατομμυρίων δολαρίων στον κατάλογο των προϊόντων, που υπόκεινται σε πρόσθετους τελωνειακούς δασμούς, ως αντίποινα στους πρόσθετους δασμούς των ΗΠΑ σε κινεζικά εισαγόμενα προϊόντα αξίας 200 δισεκ. δολαρίων, που θα τεθούν σε ισχύ την 24η Σεπτεμβρίου.
Οι αμερικανικοί δασμοί θα ανέρχονται αρχικά στο 10% και από τον Ιανουάριο του 2019 θα ανέβουν στο 25%, εάν δεν έχει βρεθεί έως τότε λύση.
Οι αγορές πάντως θεώρησαν ότι οι δασμοί του 10% ήταν πιο «ήπια» του αναμενομένου κίνηση εκ μέρους των ΗΠΑ και αντέδρασαν στην εξέλιξη με ράλι και όχι με ρευστοποιήσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης