Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δραγασάκης: Η κυβέρνηση θα δώσει μάχη για να μην υπάρξει τελικά περικοπή των συντάξεων - Σκληρή η προσπάθεια Τσακαλώτου

Δραγασάκης: Η κυβέρνηση θα δώσει μάχη για να μην υπάρξει τελικά περικοπή των συντάξεων - Σκληρή η προσπάθεια Τσακαλώτου
Είμαστε εδώ για να αποφασίσουμε τι θα κάνουμε σε αυτή τη χώρα και να σταματήσουμε το κρυφτούλι πίσω από την τρόικα
Σε μια δήλωση που προκάλεσε ερωτηματικά προέβει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης αναφορικά με τις περικοπές των συντάξεων. Όπως τόνισε «η κυβέρνηση θα δώσει σκληρή μάχη για να μην υπάρξει τελικά περικοπή των συντάξεων»
Όπως διευκρίνισε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ ο κ Δραγασάκης «δεν πρόκειται για διαρθρωτικό μέτρο που αφορά τη βιωσιμότητα των ταμείων» υπογραμμίζοντας ότι «στόχος είναι η ακύρωση του μέτρου».
Ερωτηθείς για τις συζητήσεις με τους Θεσμούς για τις συντάξεις, είπε ότι δεν υπάρχει η έννοια της μονομερούς ενέργειας και ότι πρόκειται για συζήτηση και όχι για διαπραγμάτευση με τους Θεσμούς ενώ σημείωσε ότι μόνο το ΔΝΤ έθετε το ζήτημα της περικοπής.
Συνεχίζοντας είπε ότι η κυβέρνηση συζητά με τους θεσμούς ειδικά για αυτό το ζήτημα, «γιατί νομοθετήσαμε την περικοπή έπειτα από τις πιέσεις του ΔΝΤ».
«Οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται, ναι, αλλά εμείς λέμε να δούμε και πώς έγιναν αυτές οι συμφωνίες. Για πρώτη φορά μπορούμε να μιλάμε για ένα μακροπρόθεσμα βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα.
Για την τόνωσή του, χρειαζόμαστε ανάπτυξη, απασχόληση και καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής.
Η περικοπή συντάξεων δεν βοηθάει και αντίθετα κάνει ζημιά. Δεν υπάρχει επιχείρημα για να κόψουμε τις συντάξεις», υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.
«Είμαστε εδώ για να αποφασίσουμε τι θα κάνουμε σε αυτή τη χώρα και να σταματήσουμε το κρυφτούλι πίσω από την τρόικα. Υπάρχουν και υπήρχαν δυνάμεις στην Ελλάδα που θέλουν να βρισκόμαστε διαρκώς σε μνημόνια», υπογράμμισε ο κ. Δραγασάκης.
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης υπερασπίστηκε την προσπάθεια του Ευκλείδη Τσακαλώτου για τις συντάξεις.
«Ο κ. Τσακαλώτος κάνει τιτάνια προσπάθεια να καταδείξει το μέτρο δεν είναι διαρθρωτικό και προσπάθησε να εξηγήσει "στους δύσπιστους Θωμάδες" τα δεδομένα. Βλέπω αυτό το πράγμα να εκχυδαΐζεται στην Ελλάδα».
Σε ερώτηση σχετικά με την παρουσία του πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη ΔΕΘ ο κ. Δραγασάκης είπε ότι «ένα μήνα μετά το τέλος του μνημονίου αλλάζει δραστικά το κλίμα μιλούμε για το μέλλον.
Η οικονομία ανακάμπτει, το χρέος είναι βιώσιμο για τα επόμενα 10-15 χρόνια τουλάχιστον, έχουμε "μαξιλάρι" ασφαλείας - Όμως, δε μας ενδιαφέρει μόνο η εμπιστοσύνη των αγορών, μας ενδιαφέρει και η εμπιστοσύνη της κοινωνίας.
Στη ΔΕΘ φάνηκαν δυο διαφορετικοί. δρόμοι. Στην ομιλία του κ. Μητσοτάκη δεν διέκρινα την αγωνία να μην επαναληφθούν οι αιτίες που οδήγησαν στην κρίση.
Δεν άκουσα να ενσωματώνεται το γεγονός της χρεοκοπίας της παγκόσμιας κρίσης και το πως αυτά που συνέβησαν θα αποφευχθούν στο μέλλον.
Τα 11 σημεία που παρουσίασε ο πρωθυπουργός έχουν συζητηθεί εξαντλητικά και είναι ζητήματα που θα υλοποιηθούν».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης