Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο στόχαστρο της Εποπτικής Αρχής της Δανίας τα υψηλόβαθμα στελέχη της Danske Bank για ξέπλυμα χρήματος

Στο στόχαστρο της Εποπτικής Αρχής της Δανίας τα υψηλόβαθμα στελέχη της Danske Bank για ξέπλυμα χρήματος
Ενα μεγάλο μέρος από τα 234 δισ. δολάρια που πέρασαν από το 2007 έως το 2015 από την εσθονική θυγατρική της αφορούν ξέπλυμα μαύρου χρήματος
Στο στόχαστρο της Εποπτικής Αρχής του τραπεζικού τομέα της Δανίας έχουν μπει τα υψηλόβαθμα στελέχη της Danske Bank για το πολύκροτο σκάνδαλο βρώμικου χρήματος που κλυδωνίζει την τράπεζα, τα οποία θεωρούνται προσωπικά υπεύθυνα εάν διαπιστώσει ότι παραπλάνησαν τις αρχές σχετικά με τα ευρήματα της έρευνάς τους.
«Παίζονται τα κεφάλια τους» δηλωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της αρχής σε συνέντευξή του στο Bloomberg, μετά την αποκάλυψη της ίδιας της Danske Bank ότι «ένα πολύ μεγάλο μέρος από τα 234 δισ. δολάρια που πέρασαν από το 2007 έως το 2015 από την εσθονική θυγατρική της αφορούν ξέπλυμα μαύρου χρήματος».
Η υπόθεση έχει ήδη οδηγήσει στην παραίτηση του διευθύνοντος συμβούλου, Thomas Borgen, ενώ ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου, Ole Andersen, έχει πει ότι η εταιρεία έχει ήδη καταγγείλει στην αστυνομία σειρά υπαλλήλων.
Ο Andersen εξέταζε και αυτό την παραίτηση, αλλά αποφάσισε να παραμείνει προς το παρόν για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση.
Η εποπτική αρχή της χώρας είχε ξεκινήσει την έρευνα, η οποία αν και ολοκληρώθηκε τον περασμένο Μάιο άνοιξε εκ νέου το φάκελο της υπόθεσης, στον απόηχο των τελευταίων αποκαλύψεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης