Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Η Κίνα κατηγορεί τις ΗΠΑ για παρέμβαση στις σχέσεις της με τη Ρωσία μετά την αγορά ρωσικών αμυντικών συστημάτων

Reuters: Η Κίνα κατηγορεί τις ΗΠΑ για παρέμβαση στις σχέσεις της με τη Ρωσία μετά την αγορά ρωσικών αμυντικών συστημάτων
Οι αμερικανικές κυρώσεις αφορούν την αγορά από την Κίνα 10 μαχητικών ρωσικών αεροσκαφών SU-35 το 2017 και τα πυραυλικά συστήματα S-400 S-400 το 2018
Αιχμές κατά των ΗΠΑ άφησε η Κίνα λέγοντας ότι «δεν έχει το δικαίωμα να παρεμβαίνει στη στρατιωτική της συνεργασία με τη Ρωσία».
Όπως αναφέρει το Reuters, η δήλωση αυτή έρχεται μετά την απόφαση της Κίνας να αγοράσει αεριωθούμενα αεροσκάφη και πυραυλικά συστήματα από τη Ρωσία στο πλαίσιο της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.
Αυτό δήλωσε σήμερα (22/9) ο εκπρόσωπος του υπουργείου άμυνας Wu Qian.
Την Πέμπτη, το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ επέβαλε κυρώσεις στο Τμήμα Ανάπτυξης Εξοπλισμού της Κίνας (EED), το οποίο είναι υπεύθυνο για την προμήθεια όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού, μετά τη συμφωνία που υπέγραψε με την Rosoboronexport, τον κύριο εξαγωγέα όπλων της Ρωσίας.
Οι κυρώσεις αφορούν την αγορά από την Κίνα 10 μαχητικών αεροσκαφών SU-35 το 2017 και τα πυραυλικά συστήματα S-400 S-400 το 2018, σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών.
Οι κυρώσεις αυτές θα εμποδίσουν το EED και τον διευθυντή του, τον Li Shangfu, να υποβάλει αίτηση για άδεια εξαγωγής κινεζικών προϊόντων στις ΗΠΑ.
«Η αμερικανική προσέγγιση είναι μια καταφανής παραβίαση των βασικών κανόνων των διεθνών σχέσεων, μια πλήρη εκδήλωση ηγεμονίας και μια σοβαρή παραβίαση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών και των δύο στρατευμάτων τους», δήλωσε ο Wu σε ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στο κινεζικό υπουργείο Αμύνης επίσημο λογαριασμό Wechat.
Προειδοποίησε ακόμη ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα αντιμετωπίσουν "συνέπειες" εάν δεν ανακαλέσουν αμέσως τις κυρώσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης