Τελευταία Νέα
Διεθνή

Der Spiegel: Μικρές οι επιπτώσεις ενός «σκληρού» Brexit στην αγορά εργασίας της Γερμανίας

Der Spiegel: Μικρές οι επιπτώσεις ενός «σκληρού» Brexit στην αγορά εργασίας της Γερμανίας
To 2017 εργάζονταν στη Γερμανία περίπου 41.000 Βρετανοί, ένας αριθμός που δεν είναι σημαντικός σε σχέση με το σύνολο της αγοράς εργασίας
Οι επιπτώσεις ενός «σκληρού» Brexit στη γερμανική αγορά εργασίας θα είναι σχετικά μικρές εκτιμά η κυβέρνηση Merkel, όπως γράφει το περιοδικό Der Spiegel.   
Το γερμανικό περιοδικό επικαλείται την απάντηση, που έδωσε η  γερμανική κυβέρνηση σε ερώτηση του αριστερού κόμματος Die Linke, σύμφωνα με την οποία τον Δεκέμβριο του 2017 εργάζονταν στη Γερμανία περίπου 41.000 Βρετανοί, ένας αριθμός που, όπως επισημαίνει το Βερολίνο, δεν είναι σημαντικός σε σχέση με το σύνολο της αγοράς εργασίας.
Η Γερμανία απορρίπτει την πρόταση της Βρετανίδας πρωθυπουργού Theresa May να διατηρηθεί η ελεύθερη διακίνηση προϊόντων μεταξύ της ΕΕ και της Βρετανίας μετά το Brexit, ανέφερε επίσης το Spiegel.
Εξάλλου σήμερα (22/9) ο Γερμανός υφυπουργός Εξωτερικών Michael Roth ανέφερε στο Twitter ότι οι 27 χώρες της ΕΕ συναντώνται συχνά και προσπαθούν να καταλήξουν σε λογικές λύσεις, κάτι που αποδεικνύουν όλες οι διαπραγματεύσεις.
«Το παιχνίδι των κατηγοριών κατά της ΕΕ είναι λοιπόν ακόμη πιο άδικο.
Δεν μπορούμε να λύσουμε τα προβλήματα που προκύπτουν στο νησί εξαιτίας του Brexit», πρόσθεσε ο Roth.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης