Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Βυθίστηκε πλοιάριο με πρόσφυγες από τη Συρία στα ανοιχτά του Λιβάνου - Νεκρό ένα αγόρι

Reuters: Βυθίστηκε πλοιάριο με πρόσφυγες από τη Συρία στα ανοιχτά του Λιβάνου - Νεκρό ένα αγόρι
Άλλα τρία άτομα διακομίστηκαν σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο
Πλοιάριο με 39 πρόσφυγες από τη Συρία βυθίστηκε ανοιχτά του Λιβάνου, κι ενώ κατευθυνόταν προς την Κύπρο, όπως μεταδίδει το Reuters.
Oι περισσότεροι επιβαίνοντες διασώθηκαν, ωστόσο, ένα 5χρονο αγόρι δεν τα κατάφερε.
Ήταν η πρώτη φορά εδώ και έναν χρόνο που πρόσφυγες προσπάθησαν να φτάσουν στην Ευρώπη με βάρκα από τον Λίβανο.
Εκεί που οι πρόσφυγες από τη Συρία είναι το 1/4 του πληθυσμού, ενώ η Κύπρος βρίσκεται 180 χιλιόμετρα μακριά από τις βόρειες ακτές του Λιβάνου.
Άλλα τρία άτομα διακομίστηκαν στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση.
Η Ύπατη Αρμοστεία για τους Πρόσφυγες υποστηρίζει ότι 1 εκατ. πολίτες στη Συρία βρίσκονται στον Λίβανο, οι αρχές του οποίου ανεβάζουν τον αριθμό τους σε 1,5 εκατ.
Καθώς οι συριακές δυνάμεις καταλαμβάνουν όλο και περισσότερες περιοχές στη χώρα, ο πρόεδρος του Λιβάνου και άλλοι πολιτικοί ζητούν από τους πρόσφυγες να γυρίζουν στις περιοχές που απελευθερώνονται.
Μερικοί πρόσφυγες γύρισαν στη Συρία τους τελευταίους μήνες, με την κυβέρνηση του Λιβάνου να κάνει λόγο για εθελοντικές επιστροφές.
Αλλά ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες Filippo Grandi είπε κατά τη διάρκεια μίας επίσκεψής του στη Βηρυτό ότι οι πρόσφυγες ανησυχούν για θέματα υποδομών στη Συρία και φοβούνται για το ενδεχόμενο να τους στρατολογήσουν.
Για να επιστρέψουν περισσότεροι χρειάζεται να ανοικοδομηθεί η εμπιστοσύνη και η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες θέλει να είναι παρούσα στις περιοχές που θα επιστρέφουν για να επιλύσει όποια ζητήματα ανακύψουν.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης