Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έρευνα για μονοπωλιακές πρακτικές από τους τεχνολογικούς γίγαντες ζήτησε ο Λευκός Οίκος

Έρευνα για μονοπωλιακές πρακτικές από τους τεχνολογικούς γίγαντες ζήτησε ο Λευκός Οίκος
Δεν είναι σαφές εάν το σχέδιο διατάγματος θα υπογραφεί  από τον Πρόεδρο Donald Trump, καθώς δεν έχει εξεταστεί ακόμη από άλλες κυβερνητικές υπηρεσίες
Διάταγμα, που καλεί τις ομοσπονδιακές αντιμονοπωλιακές αρχές, να ερευνήσουν τις επιχειρηματικές πρακτικές των μέσων κοινωνικής δικτύωσης «φωτογραφίζοντας» την Alphabet μητρική της Google και το Facebook, έχει εκπονήσει ο Λευκός Οίκος, όπως αναφέρει το Bloomberg και αναμεταδίδει το Reuters.     
Δεν είναι σαφές εάν το σχέδιο διατάγματος θα υπογραφεί  από τον Πρόεδρο Donald Trump, καθώς δεν έχει εξεταστεί ακόμη από άλλες κυβερνητικές υπηρεσίες.
Το έγγραφο, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν κατονομάζει συγκεκριμένες εταιρείες ως στόχο αυτών των ερευνών ενώ ο Λευκός Οίκος δεν προέβη μέχρι στιγμής σε κάποιο σχόλιο.
Με το διάταγμα καλούνται οι ομοσπονδιακές αρχές να ερευνήσουν, εάν οι διαδικτυακές πλατφόρμες έχουν παραβιάσει την αντιμονοπωλιακή νομοθεσία.
Η εξέλιξη αυτή ακολουθεί χρονικά τις επανειλημμένες επικρίσεις του Trump και άλλων εξεχόντων Ρεπουμπλικανών πολιτικών σχετικά με την υποτιθέμενη λογοκρισία των συντηρητικών από τις εταιρείες τεχνολογίας.
Το Facebook και το Twitter αρνούνται ότι έχουν εμπλακεί σε πολιτική λογοκρισία.
Τους τελευταίους μήνες, οι δύο εταιρείες υπερασπίστηκαν τις υπάρχουσες εσωτερικές πολιτικές τους, οι οποίες αποτρέπουν τους χρήστες από πρακτικές, όπως εκφοβισμός και άλλες μορφές παρενόχλησης στις πλατφόρμες τους.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης