Τελευταία Νέα
Διεθνή

Khamenei (Ιράν): Οι ΗΠΑ και οι μαριονέτες τους υπεύθυνες για την επίθεση εναντίον της στρατιωτικής παρέλασης

tags :
Khamenei (Ιράν): Οι ΗΠΑ και οι μαριονέτες τους υπεύθυνες για την επίθεση εναντίον της στρατιωτικής παρέλασης
Ο Ιρανός ηγέτης διέταξε τις δυνάμεις ασφαλείας να προσαγάγουν στη δικαιοσύνη εκείνους που ευθύνονται για μία από τις χειρότερες επιθέσεις εναντίον των Φρουρών της Επανάστασης
Τις ΗΠΑ και τα αραβικά κράτη του Περσικού Κόλπου κατηγόρησε ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, Αγιατολάχ Ali Khamenei για την επίθεση εναντίον στρατιωτικής παρέλασης, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 25 ατόμων και τον τραυματισμό 60, οι μισοί εκ των οποίων ήταν μέλη της των Φρουρών της Επανάστασης, ενός επίλεκτου σώματος.
«Αυτό το έγκλημα είναι μια συνέχεια των εγκλημάτων των περιφερειακών κρατών που είναι μαριονέτες των ΗΠΑ και ο στόχος τους είναι να δημιουργήσουν ανασφάλεια στην αγαπημένη μας χώρα», τόνισε ο Khamenei   σε δήλωσή του που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα του.
Ο Ιρανός ηγέτης διέταξε τις δυνάμεις ασφαλείας να προσαγάγουν στη δικαιοσύνη εκείνους που ευθύνονται για μία από τις χειρότερες επιθέσεις εναντίον των Φρουρών της Επανάστασης.
Ο ισχυρισμός πιθανώς θα προκαλέσει εντάσεις με την αντίπαλη χώρα του Ιράν, Σαουδική Αραβία και τους συμμάχους της στον Κόλπο, οι οποίοι μαζί με τις ΗΠΑ εργάζονται για την απομόνωση της Ισλαμικής Δημοκρατίας.
Πάντως δεν ονόμασε τα περιφερειακά κράτη που πιστεύει ότι ευθύνονται για την επίθεση. Το Ισραήλ είναι επίσης βασικός σύμμαχος των ΗΠΑ σε αντίθεση με την Τεχεράνη.
Την ευθύνη πάντως για το μακελειό ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος και μία αραβική οργάνωση του Ιράν, που επιδιώκει τη δημιουργία ξεχωριστού κράτους στην πλούσια σε πετρέλαιο επαρχία Khuzestan.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης