Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ταξικές οι νέες εκλογές – Η μεσαία τάξη θα στηρίξει την ΝΔ που θέλει αυτοδυναμία – Οι δημόσιοι υπάλληλοι αποτρέπουν την συντριβή ΣΥΡΙΖΑ

Ταξικές οι νέες εκλογές – Η μεσαία τάξη θα στηρίξει την ΝΔ που θέλει αυτοδυναμία – Οι δημόσιοι υπάλληλοι αποτρέπουν την συντριβή ΣΥΡΙΖΑ
Η μεσαία τάξη το πιο παραγωγικό και καταναλωτικό τμήμα της ελληνικής κοινωνίας βλέπει στην ΝΔ την δυνατότητα να επανέλθει στο προσκήνιο.
Η μακρά παρατεταμένη περίοδος στην οποία έχει εισέλθει η Ελλάδα μόνο ζημία θα προκαλέσει με όρους αγοράς.
Οι ξένοι επενδυτές δεν έχει κανένα νόημα να έρθουν να κάνουν deals με την ελληνική κυβέρνηση όταν σε 10 ή 12 μήνες νέα κυβέρνηση θα προέλθει από τις εκλογές.
Κάποιες δημοπρασίες ομολόγων αλλά ούτε οι τράπεζες θα ανακάμψουν, ούτε η χρηματιστηριακή αγορά βραχυπρόθεσμα τουλάχιστον, ούτε άλλοι επενδυτές θα αποφασίσουν να επενδύσουν στην Ελλάδα…θα περιμένουν την πολιτική αλλαγή.
Η ΝΔ δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι διατηρεί διακριτή και μη αναστρέψιμη διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Η ΝΔ όπως δείχνει και η παράσταση νίκης στις δημοσκοπήσεις με διαφορές χαοτικές 30% με 40% θα είναι σίγουρα ο μεγάλος νικητής των εκλογών.
Όμως η ΝΔ δεν έχει εξασφαλίσει την αυτοδυναμία – αν και αυτό θα εξαρτηθεί από πόσα κόμματα τελικά θα μπουν στην Βουλή.
Οι βουλευτικές εκλογές του 2019 θα είναι μια μάχη ταξική, θα έχουν ταξικό πρόσημο.
Η μεσαία τάξη το πιο παραγωγικό και καταναλωτικό τμήμα της ελληνικής κοινωνίας βλέπει στην ΝΔ την δυνατότητα να επανέλθει στο προσκήνιο.
Η μεσαία τάξη στην Ελλάδα, δηλαδή όσοι είχαν στο παρελθόν ένα ικανοποιητικό εισόδημα, μπορούν να αποταμιεύσουν και να επενδύσουν έχει υποστεί καταστροφή.
Όμως μέσω της ΝΔ βλέπουν την προοπτική να επανέλθουν σταδιακά στο προσκήνιο, οπότε ο ιδιωτικός τομέας, οι παραγωγικές δυνάμεις θα στηρίξουν την ΝΔ.
Από την άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ ήδη έχει ξεκινήσει την επικοινωνιακή ταξική του προπαγάνδα.
Στηρίζεται από τον κόσμο της εργασίας, υποστηρίζουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αλλά δεν διευκρινίζουν ποιον κόσμο τους δημόσιους ή ιδιωτικούς υπαλλήλους.
Είναι προφανές ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι αυτοί που αποτρέπουν την εκλογική συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ και η μεσαία τάξη θα είναι αυτή που θα δώσει – εάν δώσει – την αυτοδυναμία στην ΝΔ.
Η νίκη της ΝΔ και η ήττα του ΣΥΡΙΖΑ είναι δεδομένη όμως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα συντριβεί.
Πάντως η ΝΔ είναι πολύ πιθανό να πάρει ποσοστά ανώτερα από αυτά που είχε πάρει ο Καραμανλής όταν ηττήθηκε το 2009.
Ενώ ένα συμπαγές τμήμα των δεξιών έχουν στραφεί προς την Χρυσή Αυγή που βρίσκεται στο 8% με 9%, τα νέα δεξιά κόμματα που έχουν δημιουργηθεί δεν φαίνεται να μετασχηματίζουν το πολιτικό τοπίο.

Η στάση των ΑΝΕΛ οδηγεί το κόμμα στον εκλογικό του αφανισμό

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες του Πάνου Καμμένου έχουν κάνει ένα στρατηγικό λάθος.
Έχουν ακολουθήσει μια στρατηγική που οδηγεί στον κομματικό και πολιτικό τους αφανισμό.
Δεν μπορεί να τάσσονται κατά της συμφωνίας των Πρεσπών για το Μακεδονικό – και καλώς πράττουν – αλλά από την άλλη να στηρίζουν την κυβέρνηση.
Η στάση τους είναι σχεδόν ανόητη, αστεία και η κοινωνία έχει καταλάβει ότι πρόκειται για πολιτική κοροϊδία.
Η συμφωνία των Πρεσπών για το Μακεδονικό είναι ένα μεγάλο εθνικό θέμα και δεν μπορεί οι ΑΝΕΛ να ακολουθούν αυτή την αλλοπρόσαλλη στάση.
Οι πολίτες βέβαια καταλαβαίνουν.
Οι ΑΝΕΛ δεν μπορούν να ρίξουν την κυβέρνηση γιατί απλά εάν προκηρυχθούν εκλογές πρόωρες θα αφανιστούν εκλογικά.
ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ αλληλοεξαρτώνται και αυτοσυντηρούνται στην κυβέρνηση και στην εξουσία που προσεχώς χάνουν.  

Η συμφωνία των Πρεσπών είναι απαράδεκτη για τα εθνικά συμφέροντα

Όταν ο Zaev ο πρωθυπουργός της FYROM συνολικά 11 φορές έχει ποδοπατήσει την συμφωνία και προβεί σε απαράδεκτους χαρακτηρισμούς για την Μακεδονία…η συμφωνία των Πρεσπών και για το νέο όνομα Βόρεια Μακεδονία….θα έπρεπε να έχει καταρρεύσει ως ανήθικη και επιζήμια για τα εθνικά συμφέροντα.
Είναι προφανές ότι εκμεταλλεύονται και καπηλεύονται την ιστορία οι σκοπιανοί, οι σλάβοι και αλβανοί που απαρτίζουν την FYROM.
Ο Zaev συμπεριφέρεται ως πολιτικός αγύρτης που δεν σέβεται την συμφωνία και προσβάλλει μια χώρα την Ελλάδα που έκανε μια μεγάλη υποχώρηση.
Η στήριξη των ευρωπαίων στην FYROM δίνει πολιτικό αέρα στον Zaev.
Είναι πρωτοφανές τόσοι πολιτικοί διεθνώς να έχουν παρέμβει και να δηλώνουν στους πολίτες της FYROM ότι πρέπει να ψηφίσουν υπέρ της συμφωνίας στο δημοψήφισμα στις 30 Σεπτεμβρίου.
Είναι ωμή και απαράδεκτη πολιτική παρέμβαση αλλά ο Zaev πολιτικά ισχυροποιείται όταν το διεθνές σύστημα τον στηρίζει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης