Τελευταία Νέα
Διεθνή

Giuliani (Πρ. Δήμαρχος Νέας Υόρκης): Στόχος των αμερικανικών κυρώσεων στο Ιράν η ανατροπή του καθεστώτος

tags :
Giuliani (Πρ. Δήμαρχος Νέας Υόρκης): Στόχος των αμερικανικών κυρώσεων στο Ιράν η ανατροπή του καθεστώτος
Δεν ξέρω πότε θα τους ανατρέψουμε. Μπορεί να γίνει σε λίγες μέρες, λίγους μήνες, ή ένα-δυο χρόνια. Αλλά θα γίνει
«Στόχος των αμερικανικών κυρώσεων στο Ιράν είναι η ανατροπή του καθεστώτος» δήλωσε ξεκάθαρα ο προσωπικός δικηγόρος του προέδρου Trump και πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης Rudy Giuliani.
Σε εκδήλωση υπό τον τίτλο «Σύνοδος για τον Ξεσηκωμό στο Ιράν», που οργάνωσε ο Οργανισμός Ιρανικών- Αμερικανικών κοινοτήτων, ο οποίος και εναντιώνεται στην ιρανική κυβέρνηση, ο Giuliani εξήγησε πως οι κυρώσεις έχουν ως στόχο να προκαλέσουν τεράστια οικονομικά προβλήματα στην Ισλαμική Δημοκρατία, εντείνοντας τη δυσφορία των πολιτών έναντι της κυβέρνησης και οδηγώντας σε μία «επιτυχημένη επανάσταση».
\«Δεν ξέρω πότε θα τους ανατρέψουμε. Μπορεί να γίνει σε λίγες μέρες, λίγους μήνες, ή ένα-δυο χρόνια. Αλλά θα γίνει», τόνισε ο Rudy Giuliani ξεκαθαρίζοντας πάντως ότι πρόκειται για προσωπικές απόψεις και όχι για την επίσημη θέση του Λευκού Οίκου.
Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ έχει επίσης τονίσει ότι ο Rudy Giuliani δεν εκφράζεται εξ ονόματος της αμερικανικής κυβέρνησης ως προς το Ιράν.
Ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου John Bolton είχε δηλώσει στο πρακτορείο Reuters τον Αύγουστο ότι η Ουάσιγκτον δεν στοχεύει σε ανατροπή καθεστώτος, αλλά θέλει να δει μεγάλες αλλαγές στη συμπεριφορά της Τεχεράνης.
Χθες, Σάββατο (22/9) , ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν Al  Hamenei κατηγόρησε κράτη του Κόλπου που χαρακτήρισε «μαριονέτες» των ΗΠΑ ότι βρίσκονται πίσω από την επίθεση σε στρατιωτική παρέλαση το Σάββατο, στην οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον 25 άνθρωποι. Η Τεχεράνη εγκαλεί πάντως ευρωπαϊκές χώρες ότι προσφέρουν καταφύγιο σε αντικυβερνητικές ιρανικές οργανώσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης