Τελευταία Νέα
Διεθνή

Weber (ΕΛΚ): Αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα με τους μετανάστες... δεν είναι Ευρώπη

Weber (ΕΛΚ): Αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα με τους μετανάστες... δεν είναι Ευρώπη
Εάν δεν μπορέσουμε να συνδέσουμε τη λήψη αποφάσεων με τα προβλήματα των ανθρώπων τότε η ΕΕ δε θα έχει ευοίωνο μέλλον
Σκληρός απέναντι στην Ελλάδα και την πολιτική που εφαρμόζει στα hotspots των νησιών είναι ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και υποψήφιος για την προεδρία της Ευρωπαϊκής επιτροπής Manfred Weber.
Μιλώντας στην καθημερινή υποστηρίζει ότι «αυτό που συμβαίνει στα hotspots δεν είναι Ευρώπη» και καλεί τις ελληνικές αρχές να δράσουν άμεσα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης στα κέντρα φιλοξενίας στα ελληνικά νησιά.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο 46χρονος βαυαρός κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την άνοσο των ευρωσκεπτικιστών λέγοντας ότι «πρέπει να αλλάξει ο τρόπος λήψης αποφάσεων στην ΕΕ γιατί δεν είναι κατανοητός στους ευρωπαίους πολίτες».
Όπως αναφέρει αυτό είναι και το βασικό πρόβλημα που οι πολίτες απομακρύνονται από την φιλοσοφία της ΕΕ και αποτελεί το μεγαλύτερο πρόβλημα για το μέλλον της Ευρώπης.
»Εάν δεν μπορέσουμε να συνδέσουμε τη λήψη αποφάσεων με τα προβλήματα των ανθρώπων τότε η ΕΕ δε θα έχει ευοίωνο μέλλον.
«Στο ΕΛΚ θεωρούμε ότι πρέπει να γίνει ένας μεγάλος διάλογος στην ΕΕ για τα μεγάλα ζητήματα και να δώσουμε τη σαφή κατεύθυνση που θέλουμε να έχει η Ευρώπη». αναφέρει χαρακτηριστικά.
Ερωτηθείς για τη θέση της Τουρκίας στην ΕΕ καθώς ο ίδιος στηρίζει τη λήξη των ενταξιακών προσπαθειών της Άγκυρας ο M. Weber τόνισε πως «η Τουρκία είναι μια σημαντική γειτονική χώρα ιδιαίτερα για την Ελλάδα και την Κύπρο, αλλά πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι τα τελευταία 15 χρόνια, που έχουμε και τις συνομιλίες ένταξής της, δεν μας έφεραν πιο κοντά. Αντιθέτως, η απόσταση με την Τουρκία είναι μεγαλύτερη σήμερα σε σχέση με πριν από 10 χρόνια. Η ένταξή της στην ΕΕ δεν ήταν ποτέ μια πραγματική υπόσχεση από καμία από τις δύο πλευρές.
Μετά τις πρόσφατες εξελίξεις στην Τουρκία είναι ξεκάθαρο ότι βρισκόμαστε στη στιγμή της αλήθειας , η οποία είναι να σταματήσουμε τις συνομιλίες για ένταξη και να ανοίξουμε ένα νέου κεφάλαιο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης