Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σκληραίνει τη στάση του ο Erdogan απέναντι στις ΗΠΑ: Αν ο πρόεδρος Trump ζητήσει να συναντηθούμε θα το εξετάσουμε

tags :
Σκληραίνει τη στάση του ο Erdogan απέναντι στις ΗΠΑ: Αν ο πρόεδρος Trump ζητήσει να συναντηθούμε θα το εξετάσουμε
Είχε προηγηθεί ακριβώς η ίδια απάντηση αλλά από αμερικανικά χείλη όταν ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου απέφυγε να πεί εάν θα υπάρξει συνάντηση Trump - Erdogan
«Αν υπάρξει σχετικό αίτημα από την αμερικανική πλευρά για συνάντηση με τον πρόεδρο Trump, θα το εξετάσουμε. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει τέτοιο θέμα», ήταν η πληρωμένη απάντηση του Τούρκου προέδρου Tayyip Erdogan στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ σχετικά με το Προσφυγικό.
Είχε προηγηθεί ακριβώς η ίδια απάντηση, λίγες ημέρες πριν, αλλά από αμερικανικά χείλη όταν ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου μίλησε για το ενδεχόμενο συνάντησης Trump - Erdogan στο περιθώριο της 73ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.
Η Αγκυρα είχε εκλάβει την απάντηση προκλητικά υποτιμητική με αποτέλεσμα ο Τούρκος πρόεδρος να μη μασήσει τα λόγια του στη διάρκεια της αναχώρησης του για τις ΗΠΑ.
«Στην ομιλία μου θα επιστήσω την προσοχή στις ανθρωπιστικές κρίσεις και θα απευθύνω έκκληση για την εξεύρεση λύσης σε προβλήματα ανοίγουν βαθιές πληγές στις συνειδήσεις» τόνισε .
Υπογράμμισε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα για το μέλλον της Συρίας είναι ο «βάλτος της τρομοκρατίας» στα ανατολικά του Ευφράτη, που βαθαίνει υπό τη στήριξη κάποιων συμμάχων. «Παρότι έχουν περάσει επτά χρόνια από την κρίση στη Συρία, κανείς δεν έχει αναλάβει τόσες ευθύνες όσο η Τουρκία», τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος.
Στο πλαίσιο των επαφών του στις ΗΠΑ θα συναντηθεί και με Αμερικανούς επενδυτές, ενώ αναφερόμενος στην επίσκεψή του στη Γερμανία και τη συνάντησή του με την Καγκελάριο A. Merkel είπε ότι «θα συζητήσουμε για την ξενοφοβία και τον αντι-ισλαμισμό που παρουσιάζουν έξαρση στην Ευρώπη. Γνωρίζουμε πως και η κα Μέρκελ τάσσεται κατά των ρατσιστικών ενεργειών. Θα μοιραστώ επίσης την προσδοκία μας για μία πιο αποτελεσματική καταπολέμηση των τρομοκρατικών οργανώσεων, όπως το PKK και η FETÖ».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης