Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι ΗΠΑ απορρίπτουν τις κατηγορίες του Ιράν για εμπλοκή στην τρομοκρατική επίθεση

tags :
Οι ΗΠΑ απορρίπτουν τις κατηγορίες του Ιράν για εμπλοκή στην τρομοκρατική επίθεση
Οι ΗΠΑ καλούν τους ηγέτες του Ιράν να αναζητήσουν τους υπεύθυνους για την επίθεση πιο κοντά στη χώρα τους
Απορρίπτουν οι ΗΠΑ τις κατηγορίες του Ιράν σε βάρος τους, πως βρίσκονται πίσω από την επίθεση εναντίον στρατιωτικής παρέλασης στην πόλη Αχβάζ.
Καλούν δε τους ηγέτες του Ιράν να αναζητήσουν τους υπεύθυνους για την επίθεση πιο κοντά στη χώρα τους, απαντώντας στις αιτιάσεις του Ιρανού προέδρου Hassan Rouhani, ότι ευθύνονται οι ΗΠΑ για το μακελειό.  
«Θα πρέπει να κοιτάξει στη δική του βάση για να αντιληφθεί από πού προήλθε αυτό.
Μπορεί να μας κατηγορεί όσο θέλει. Αυτό που πρέπει να κάνει είναι να κοιταχτεί στον καθρέφτη», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στο CNN, η Nikki Haley, πρέσβειρα των ΗΠΑ στον ΟΗΕ.
Οι  Φρουροί του Ιράν δεσμεύθηκαν σήμερα (23/9/2018) να πάρουν εκδίκηση για τον θάνατο τουλάχιστον 12 συστρατιωτών τους κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής παρέλασης.  
Υπήρξε θύελλα αντιδράσεων με  δηλώσεις κορυφαίων Ιρανών αξιωματούχων που κατηγορούν τις ΗΠΑ και κράτη του Περσικού Κόλπου για την αιματοχυσία και προειδοποιούν με σκληρή απάντηση.
«Η Αμερική θέλει να προκαλέσει χάος και αναταραχές στο Ιράν, ώστε να μπορέσει να επιστρέψει στη χώρας, αλλά αυτές είναι φαντασιώσεις και δεν θα επιτύχει τους στόχους της», δήλωσε ο Rouhani.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης