Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Λευκός καπνός» στη Γερμανία - Κυβερνητική συμφωνία για τη μετακίνηση του Maasen

tags :
«Λευκός καπνός» στη Γερμανία -  Κυβερνητική συμφωνία  για τη μετακίνηση του Maasen
OHans Georg Maassen, μέχρι πρότινος επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Προστασίας του Συντάγματος, θα αναλάβει θέση «ειδικού συμβούλου» του υπουργείου Εσωτερικών.
Λύση στον «γόρδιο δεσμό» της τρικομματικής  κυβέρνησης της Γερμανίας δόθηκε απόψε (23/9) με την αβεβαιότητα να απομακρύνεται.  
Όπως ανακοινώθηκε μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης των πολιτικών αρχηγών της συγκυβέρνησης, ο Hans Georg Maassen, μέχρι πρότινος επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Προστασίας του Συντάγματος, θα αναλάβει θέση «ειδικού συμβούλου» του υπουργείου Εσωτερικών.
Στις ανακοινώσεις αυτές προέβη ο υπουργός Εσωτερικών και αρχηγός της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU) Horst Seehofer.
Η μετακίνηση θα γίνει «άμεσα», δήλωσε ο Seehofer και εξήγησε ότι η νέα θέση του Maassen, η οποία δεν συνεπάγεται μισθολογική αύξηση, θα είναι συνδεδεμένη άμεσα με την παραμονή του ιδίου στο υπουργείο.
Σε περίπτωση αποχώρησης του Seehofer εναπόκειται στον διάδοχό του σε ποια θέση θα αξιοποιήσει τον Maassen, ο οποίος ανήκει στο μόνιμο προσωπικό του υπουργείου Εσωτερικών.
Τα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού είχαν ανακοινώσει την Τρίτη (18/9) ότι ο Hans-Georg Maassen θα απομακρυνθεί από το ρόλο του επικεφαλής της εγχώριας υπηρεσίας πληροφοριών, όταν αντιμετώπισε κατηγορίες για την απόκρυψη ακροδεξιών απόψεων αλλά, σε μια κίνηση που προκάλεσε δημόσια αγανάκτηση, καθώς προβλεπόταν η προαγωγή του σε θέση υφυπουργού Εσωτερικών.
Για λάθος έκανε λόγο η ηγέτιδα του SPD Andrea Nahles, προκαλώντας τριγμούς στον κυβερνητικό συνασπισμό και έφθασε η σημερινή (23/9) εξέλιξη που απομακρύνει τα «σύννεφα» πάνω από την Καγκελαρία.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης