Μπαράζ συναντήσεων του Νίκου Κοτζιά στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη

Μπαράζ συναντήσεων του Νίκου Κοτζιά στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη
Ο Νίκος Κοτζιάς θα συμμετάσχει καταρχήν σε ιδιαίτερα αυξημένο αριθμό συναντήσεων και εκδηλώσεων Υψηλού Επιπέδου, με επίκεντρο θέματα περιφερειακού και παγκοσμίου ενδιαφέροντος
Με ένα ασφυκτικά γεμάτο πρόγραμμα από δεκάδες επαφές, πολύ περισσότερο από κάθε άλλη φορά, ξεκινά σήμερα (23/9/2018) ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, τη συμμετοχή του στις εργασίες της Υπουργικής Εβδομάδας της 73ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών που πραγματοποιείται στη Νέα Υόρκη.
Ο Νίκος Κοτζιάς θα συμμετάσχει καταρχήν σε ιδιαίτερα αυξημένο αριθμό συναντήσεων και εκδηλώσεων Υψηλού Επιπέδου, με επίκεντρο θέματα περιφερειακού και παγκοσμίου ενδιαφέροντος.
Όπως το υπουργικό δείπνο εργασίας με επίκεντρο τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή που θα πραγματοποιηθεί σήμερα, η εκδήλωση του Αμερικανού Προέδρου Donald Trump για την αντιμετώπιση των προβλήματος των ναρκωτικών που θα λάβει χώρα αύριο (24/9), η εκδήλωση του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για τις Ειρηνευτικές Επιχειρήσεις που έχει προγραμματιστεί για την Τρίτη και η συζήτηση στρογγυλής τραπέζης για τον ρόλο της εκπαίδευσης στην καταπολέμηση του ρατσισμού και των διακρίσεων για την Τεταρτη.
Ιδιαίτερης σημασίας θα είναι και η συμμετοχή του, επίσης, στη Συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ που θα λάβει χώρα αύριο, καθώς και στο Διατλαντικό Δείπνο των Υπουργών Εξωτερικών που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, όπου ο Ν. Κοτζιάς θα έχει την ευκαιρία να προβάλει τις ελληνικές θέσεις.
Πληθώρα διμερών συναντήσεων και επαφών με ξένους ομολόγους του θα έχει ο υπουργός Εξωτερικών και στο περιθώριο της Συνόδου.
Αξιοσημείωτες, μεταξύ άλλων, είναι οι διμερείς συναντήσεις με τους υπουργούς Εξωτερικών της Αλβανίας, του Λιβάνου, της Ιορδανίας, των ΗΑΕ, της Παλαιστίνης, του Περού, του Αζερμπαϊτζάν, του Μαρόκου και του Καζακστάν, αλλά και οι επαφές με εκπροσώπους διεθνών και περιφερειακών οργανισμών, καθώς και με εκπροσώπους κυπριακών και εβραϊκών οργανώσεων.


bankingnews.gr

BREAKING NEWS