Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Viohalco: Αναζητά στρατηγικό επενδυτή για το 25% - Χωρίς επίπτωση από τους δασμούς Trump

tags :
Viohalco: Αναζητά στρατηγικό επενδυτή για το 25% - Χωρίς επίπτωση από τους δασμούς Trump
Καμμία επίπτωση στον Όμιλο Βιοχάλκο από τους δασμούς Trump
Στην αναζήτηση στρατηγικού επενδυτή βρίσκεται η διοίκηση της Viohalco (Βιοχάλκο), με στόχο την ενίσχυση του εταιρικού της προφίλ και όχι για την τόνωση της ρευστότητας της.
Σύμφωνα με πληροφορίες η διοίκηση του Ομίλου βρίσκεται σε επαφές και συζητήσεις με διάφορα funds για την παραχώρηση ποσοστού της, το 25%.
Και αυτό γιατί σήμερα το ποσοστό της οικογένειας Στασινόπουλου στη Βιοχάλκο ανέρχεται στο 90%, ποσοστό ιδιαίτερα υψηλό το οποίο δημιουργεί πρόβλημα με τα ξένα funds.
Για το λόγο αυτό η οικογένεια Στασινόπουλου είναι αποφασισμένη να πουλήσει το 25% της Βιοχάλκο, κατεβάζοντας το ποσοστό συμμετοχής τους στον Όμιλο στο 75%.
Αυτό άλλωστε είναι και το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Βιοχάλκο στις κατά καιρούς παρουσιάσεις του σε θεσμικούς επενδυτές, στους οποίους όταν παρουσιάζεται η χρηματοοικονομική εικόνα του Ομίλου, τα έργα, οι δραστηριότητες αλλά και οι επενδύσεις που γίνονται, μένουν απολύτως ικανοποιημένοι.
Όταν όμως η συζήτηση φτάνει στο θέμα της μετοχικής σύνθεσης του Ομίλου, τότε οι ενστάσεις που διατυπώνονται και οι επιφυλάξεις από τους ξένους είναι πολλές.  
Επίσης ένα ακόμη πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Όμιλος και κάνει επιτακτική την διάθεση ποσοστού σε ξένο επενδυτή είναι το πρόβλημα της διαδοχής, κάτι που περιπλέκει ακόμη περισσότερο το μέλλον του Ομίλου.

Καμμία επίπτωση στον Όμιλο από τους δασμούς Trump

Καμμία επίπτωση δεν έχει υποστεί η Βιοχάλκο από τους δασμούς Trump(25% σε χάλυβα), καθώς όλοι πελάτες του όχι μόνο δεν έχουν σπάσει συμβόλαια, αντίθετα πληρώνουν επιπλέον 25% επί της τιμής, εμπιστευόμενοι την αξιοπιστία του ελληνικού Ομίλου.
Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη της Ιnfobank Hellastat η αβεβαιότητα που επικρατεί στις διεθνείς αγορές χάλυβα αναμένεται να διατηρηθεί και το 2018.
Σε αυτό σημαντικό ρόλο παίζει και η προοπτική επιβολής δασμών από τις ΗΠΑ, που μπορεί να προκαλέσει νέα αναταραχή στις τιμές, λόγω της υπερπροσφοράς.
Την τρέχουσα περίοδο, οι τιμές παραμένουν σε υψηλά επίπεδα.
Ο ελληνικός κλάδος των χαλυβδοσωλήνων αναζητά δουλειές στο εξωτερικό προκειμένου να απεξαρτηθεί από την ελληνική αγορά, η οποία και το 2017 παρέμεινε υποτονική, διατηρώντας σε χαμηλά επίπεδα την εγχώρια κατανάλωση.
Στην ελληνική αγορά εξαίρεση στη γενικευμένα χαμηλή ζήτηση αποτέλεσαν ο εγχώριος τουριστικός κλάδος και ο κλάδος της ενέργειας.
Ειδικά ο κλάδος των ξενοδοχείων, λόγω της αύξησης των τουριστών στη χώρα μας, δημιούργησε ευκαιρίες για όσες επιχειρήσεις προμηθεύουν σωλήνες σε έργα ανέγερσης ξενοδοχειακών μονάδων. Στην ενέργεια σημαντικό μέρος της εγχώριας ζήτησης προέρχεται από τις επενδύσεις που υλοποιεί ο Διαχειριστής Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ), στο πλαίσιο της επέκτασης των υποδομών του.
Η αγορά καταλαμβάνεται σε μεγάλο βαθμό από τις Σωληνουργεία Κορίνθου, μέλος του ομίλου Βιοχάλκο. Οι υπόλοιπες παραγωγικές μονάδες είναι αρκετά μικρότερου μεγέθους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης