Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

H αποτυχία αποκατάστασης της εμπιστοσύνης με τις αγορές, η αδυναμία των τραπεζών, η εμπλοκή στην ενέργεια, στιγματίζουν τον Τσίπρα

H αποτυχία αποκατάστασης της εμπιστοσύνης με τις αγορές, η αδυναμία των τραπεζών, η εμπλοκή στην ενέργεια, στιγματίζουν τον Τσίπρα
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν ενεργοποίησε τις τράπεζες, κώλυσε στην ενέργεια και δεν αποκατέστησε την εμπιστοσύνη στις αγορές
Ενώ η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στην κυριολεξία μετεξελίχθηκε σε μνημονιακό κόμμα, τιθάσευσε την ιδεολογική του παρορμητικότητα αποδύθηκε τον μανδύα του αριστερού κόμματος και μετεξελίχθηκε σε ένα φιλοευρωπαϊκό κόμμα που κάνει δουλειές με τους αμερικανούς…δεν κατάφερε να πείσει ακόμη τουλάχιστον τις αγορές.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας σε τρεις βασικούς τομείς της οικονομίας έχουν αποτύχει.
- Δεν κατάφεραν να κινητοποιήσουν τις τράπεζες που συνεχίζουν να προβληματίζουν.
Η στρατηγική να περάσουν οι ελληνικές τράπεζες τα stress tests με πολιτική απόφαση ώστε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να μπορέσει να επιτύχει καθαρή έξοδο από τα μνημόνια…είχε ένα θύμα….τις τράπεζες.
Οι τράπεζες αποτελούν ένα βασικό πρόβλημα γιατί όσο παραμένει άλυτο το ζήτημα των προβληματικών δανείων
-Δεν κατάφεραν να ενεργοποιήσουν τις μεταρρυθμιστικές δυνάμεις στην ενέργεια.
Η μεταρρύθμιση στην ΔΕΗ, η πώληση των λιγνιτικών μονάδων και η γενική απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας έχουν κωλύσει.
Ενέργεια δεν είναι μόνο το υγροποιημένο φυσικό αέριο, η ΔΕΗ επειδή προσκρούει σε ζητήματα συνδικαλιστικά από τα οποία επιβιώνει εκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ…έχει παγώσει.
Στο σκέλος της ενέργειας έγιναν ελάχιστα βήματα για την εξυγίανση και μεταρρύθμιση.
-Και ενώ στις τράπεζες και στην ενέργεια η κυβέρνηση Τσίπρα αλλιώς τα είχε σχεδιάσει και αλλιώς κατέληξαν – τελείως εκτός σχεδιασμών – υπάρχει και ένα βαθύτερο πρόβλημα.
Η κυβέρνηση Τσίπρα όπως δείχνει η αγορά του χρηματιστηρίου και των ομολόγων, όπως δείχνουν οι αγορές των εταιρικών ομολόγων, δεν έχει καταφέρει να πείσει τους διεθνείς επενδυτές.
Η Ελλάδα δεν έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των αγορών, δεν έχει αποκαταστήσει κλίμα εμπιστοσύνης και αποδοχής.
Η Ελλάδα συνεχίζει να θεωρείται μη επενδύσιμη.
Μπορεί ο Αλέξης Τσίπρας να μεταβαίνει στις ΗΠΑ λόγω του ΟΗΕ και να έχει σειρά επαφών και μεταξύ αυτών την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου με την Morgan Stanley και την Bank of America Merrill Lynch για να τους πείσει να στηρίξουν την νέα έξοδο της Ελλάδος στις αγορές…αλλά λίγες ημέρες νωρίτερα ολοκληρώθηκε το road show του ελληνικού χρηματιστηρίου στο Λονδίνο και τα μηνύματα ήταν απογοητευτικά.
Η Ελλάδα δεν είναι επενδύσιμη αγορά, η Ελλάδα δεν έχει ισχυρό καταλύτη – κίνητρο…μετά τις εκλογές θα ξαναδούμε την Ελλάδα, αυτό ήταν το μήνυμα του road show στο Λονδίνο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης