Τελευταία Νέα
Διεθνή

Erdogan: Αναλαμβάνουμε στρατιωτική δράση στα ανατολικά του Ευφράτη στη Συρία

tags :
Erdogan: Αναλαμβάνουμε στρατιωτική δράση στα ανατολικά του Ευφράτη στη Συρία
Θα επιβάλλουμε ζώνες ασφαλείς όπως κάναμε και στα βορειοδυτικά της Συρίας είπε ο πρόεδρος της Τουρκίας
Την ανάληψη στρατιωτικής δράσης από την Τουρκία στα ανατολικά του Ευφράτη στη Συρία και τη δημιουργία στρατιωτικών ζωνών ασφαλείας όπως έπραξε και στα βορειοδυτικά της Συρίας ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Rejep Tayip Erdogan.
«Με τη βοήθεια του Θεού, κατά την προσεχή περίοδο θα αυξήσουμε τον αριθμό των ζωνών ασφάλειας στην Συρία, συμπεριλαμβάνοντας και την περιοχή στα ανατολικά του Ευφράτη», ανέφερε ο Erdogan, σύμφωνα με την ηλεκτρονική σελίδα της Hurriyet, την οποία επικαλείται το Reuters.
Σύμφωνα με το Reuters, πριν από την επιχείρηση της Τουρκίας στο Αφρίν, ο τουρκικός στρατός είχε κάνει επιχειρήσεις υπό την ονομασία «Ασπίδα του Ευφράτη», η οποία στόχευε κατά των Κούρδων της Συρίας (YPG) αλλά και μαχητών του Ισλαμικού Κράτους στα ανατολικά του Αφρίν.
Μετά το τέλος των επιχειρήσεων αυτών – ολοκληρώθηκαν στις αρχές του 2017 – η Τουρκία εγκαθίδρυε τοπικά συστήματα διακυβέρνησης στα εδάφη που ήταν υπό τον έλεγχο της και που προστατεύονταν από τον τουρκικό στρατό.
Σημειώνεται πως ο Erdogan έχει προειδοποιήσει για το ενδεχόμενο διεξαγωγής νέων στρατιωτικών επιχειρήσεων κατά μήκος των συνόρων της χώρας του με την Συρία, μετά τις προηγούμενες πολεμικές επιχειρήσεις που πραγματοποίησαν οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης