Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Είμαστε έτοιμοι για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων με τις ΗΠΑ για το εμπόριο

tags :
Κίνα: Είμαστε έτοιμοι για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων με τις ΗΠΑ για το εμπόριο
Δεν φοβόμαστε τον εμπορικό πόλεμο αλλά δεν τον θέλουμε λέει το Πεκίνο
Την πρόθεση της κυβέρνησης της Κίνας να επανεκκινήσουν οι διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ για θέματα εμπορίου μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.
Όπως αναφέρεται, το Πεκίνο θέλει μια νέα αρχή στις διαπραγματεύσεις υπό την προϋπόθεση ότι αυτές θα γίνουν σε ένα ισότιμο και αμοιβαία επωφελές πλαίσιο.
Συγκεκριμένα, το Πεκίνο υποστηρίζει ότι δεν φοβάται αλλά δεν επιθυμεί τον εμπορικό πόλεμο και επισημαίνει ότι εάν είναι αναγκαίο θα δώσει τη μάχη που της επιβάλλεται λόγω αυτού του «εμπορικού πολέμου».
Όπως λέει η Κίνα, η πόρτα του διαλόγου είναι πάντα ανοικτή, αλλά επισημαίνει πως οι συζητήσεις θα πρέπει να γίνονται με αμοιβαίο σεβασμό.
Το Πεκίνο υποστηρίζει πως θα στηρίξει την αναγκαία μεταρρύθμιση του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου και ότι τάσσεται υπέρ του «ανοίγματος» αλλά και της βαθιάς μεταρρύθμισης της οικονομίας.
Η Κίνα κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι εμπλέκονται σε «εμπορικό εκβιασμό» ενώ εξέδωσε και μια λευκή βίβλο στην οποία επισημαίνεται ότι η Κίνα προσπάθησε να επιλύσει το πρόβλημα που προκλήθηκε, προς όφελος και των δύο πλευρών και επί τη βάσει κοινών συμφερόντων.
Ωστόσο, υποστηρίζει ότι «η νέα αμερικανική κυβέρνηση έρχεται σε αντίθεση με τον εαυτό της και συνήθως προκαλεί την Κίνα με συνέπεια την κλιμάκωση της έντασης των διαφορών».
Σημειώνεται πως οι ΗΠΑ έθεσαν σε εφαρμογή δασμούς ύψους 10% σε εισαγόμενα κινέζικα προϊόντα αξίας 200 δις ευρώ, ποσοστό που έως τα τέλη του έτους θα έχει αυξηθεί στο 25%.
Την ίδια στιγμή η Κίνα έχει ανακοινώσει αντίποινα με την επιβολή δασμών σε 5.207 αμερικάνικα προϊόντα συνολικής αξίας 60 δις ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης