Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε υψηλά 2 μηνών το πετρέλαιο λόγω Ιράν και ΗΠΑ - Στο +1,96% και τα 79,77 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Σε υψηλά 2 μηνών το πετρέλαιο λόγω Ιράν και ΗΠΑ - Στο +1,96% και τα 79,77 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Το αμερικανικό αργό καταγράφει άνοδο της τάξεως του +1,85% στα 72,09 δολ. ανά βαρέλι
Σημαντική άνοδο καταγράφουν σήμερα Δευτέρα (24/9) οι τιμές στο πετρέλαιο, εν μέσω προσδοκιών για σύσφιξη στην παγκόσμια αγορά ενέργειας, μετά τις κυρώσεις των ΗΠΑ σε βάρος του Ιράν.
Ειδικότερα, το Brent καταγράφει σημαντική άνοδο της τάξεως του +1,96% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 79,77 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το αμερικανικό αργό καταγράφει άνοδο της τάξεως του +1,85% στα 72,09 δολ. ανά βαρέλι.
Τα αποθέματα αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ βρίσκονται στα χαμηλότερα επίπεδα από τις αρχές του 2015, ενώ παρά το γεγονός ότι η παραγωγή της χώρας ανέρχεται στα 11 εκατ. βαρέλια ημερησίως, η πρόσφατη υποτονική δραστηριότητα υποδεικνύει επιβράδυνση κατά το ερχόμενο διάστημα.
Σύμφωνα με τους αναλυτές, η τιμή του πετρελαίου τύπου Brent θα μπορούσε να ανέλθει στα 90 δολ. ανά βαρέλι μέχρι τα τέλη του έτους, και ακόμα και να ξεπεράσει τα 100 δολ. ανά βαρέλι το 2019, καθώς οι αμερικανικές κυρώσεις σε βάρος του Ιράν αναμένεται να περιορίσουν την προσφορά.
Η JP Morgan δήλωσε ότι οι κυρώσεις θα μπορούσαν να περιορίσουν τις εξαγωγές του Ιράν κατά 1,5 εκατ. βαρέλια ημερησίως, ενώ η ελβετική ενεργειακή εταιρεία Mercuria κάνει λόγο για απώλειες οι οποίες μπορούν να αγγίξουν τα 2 εκατ. βαρέλια ημερησίως.
Παράλληλα, σημαντική ώθηση έδωσε και η ανακοίνωση του ΟΠΕΚ, σύμφωνα με την οποία ο Οργανισμός θα αυξήσει την παραγωγή του μόνο εάν το ζητήσουν οι πελάτες του, την ίδια στη στιγμή που οι εμπορικές συνομιλίες μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ δεν αναμένεται να συνεχιστούν μέχρι τις μεσοπρόθεσμες εκλογές του Νοεμβρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης