Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΟΠΕΚ: Η παραγωγή σχιστολιθικού πετρελαίου στις ΗΠΑ θα υποχωρήσει σημαντικά μέσα στα επόμενα χρόνια

ΟΠΕΚ: Η παραγωγή σχιστολιθικού πετρελαίου στις ΗΠΑ θα υποχωρήσει σημαντικά μέσα στα επόμενα χρόνια
Ο Οργανισμός Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών εκτιμά ότι μετά το 2023 θα υπάρξει σημαντική επιβράδυνση στην παραγωγή αμερικανικού σχιστολιθικού
Την εκτίμηση ότι η παραγωγή σχιστολιθικού πετρελαίου στις ΗΠΑ θα κορυφωθεί στα τέλη της επόμενης δεκαετίας, εξέφρασε χθες (24/9) ο ΟΠΕΚ, γεγονός που αναμένεται να δημιουργήσει νέο κύκλο ζήτησης προς το αργό πετρέλαιο του Οργανισμού.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις του ΟΠΕΚ για την κατάσταση που επικρατεί στην αγορά πετρελαίου, η ανάπτυξη στην παραγωγή αμερικανικού σχιστολθικού θα επιβραδυνθεί σημαντικά μετά το 2023, πριν ξεπεράσει τα 14,3 εκατ. βαρέλια ημερησίως κάποια στιγμή ανάμεσα στο 2027 και το 2028.
Παράλληλα, ο Οργανισμός εκτιμά ότι η παραγωγή στις ΗΠΑ αναμένεται να διαμορφωθεί στα 12,1 εκατ. βαρέλια ημερησίως κατά μέσο όρο μέχρι το 2040.
Η χρήση υδραυλικών θραυσμάτων στις ΗΠΑ για την εξόρυξη σχιστολιθικού πετρελαίου έχει αναμορφώσει σημαντικά την παγηκόσμια ενεργειακή βιομηχανία κατά την τελευταία δεκαετία, δημιουργώντας τα προηγούμενα χρόνια σημαντική υπερπροσφορά, η οποία οδήγησε σε πτώση του πετρελαίου στα 30 δολ. ανά βαρέλι.
Όπως ανέφερε νωρίτερα εντός του έτους ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας, η παραγωγή πετρελαίου στις ΗΠΑ αυξάνεται ταχύτερα σε σχέση με το διάστημα 2011 με 2014, εκτιμώντας επίσης ότι η παραγωγή θα κορυφωθεί στα τέλη της επόμενης δεκαετίας.
«Οι μεγαλύτερες ετήσιες αυξήσεις εμφανίζονται βραχυπρόθεσμα, με την συνολική παραγωγή των ΗΠΑ να αυξάνεται κατά 1,4 εκατ. βαρέλια ημερησίως κάθε χρόνο μέχρι το 2020», καταλήγει ο ΟΠΕΚ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης