Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Deutsche Bank: Τι πρέπει να προσέξει η Ιταλία για να μην προκαλέσει Κομισιόν και αγορές

Deutsche Bank: Τι πρέπει να προσέξει η Ιταλία για να μην προκαλέσει Κομισιόν και αγορές
O στόχος για το δημοσιονομικό έλλειμμα του 2019 αποτελεί το στοιχείο «κλειδί»
Πέντε βασικά σημεία στα οποία πρέπει να εστιάσουν αγορές και αναλυτές όσον αφορά τον προϋπολογισμό της ιταλικής οικονομίας για το 2019, εντοπίζει η Deutsche Bank.
O προϋπολογισμός, ο οποίος έχει προκαλέσει «εμφύλιο» στους κόλπους της ιταλικής κυβέρνησης, πρέπει να κατατεθεί έως τις 27 Σεπτεμβρίου 2018.

Σύμφωνα με τη γερμανική τράπεζα, ο στόχος για το δημοσιονομικό έλλειμμα του 2019 αποτελεί το στοιχείο «κλειδί».
Όσο ο στόχος για το έλλειμμα παραμένει κάτω από το 2,3% του ΑΕΠ, το οποίο αποτελεί «ταβάνι» για τη δημοσιονομική σταθερότητα, η αγορά πρέπει να είναι ευχαριστημένη.
Ωστόσο το «όριο» που θα ικανοποιούσε την Κομισιόν, διαμορφώνεται αρκετά χαμηλότερα, στο 1,6% του ΑΕΠ.
Σύμφωνα με την Deutsche Bank, τα δημοσιονομικά στοιχεία του προϋπολογισμού θα αποκαλύψουν εάν η Ιταλία παραβιάζει ή όχι τους δημοσιονομικούς κανόνες της ΕΕ και σε ποιο βαθμό.
Τρίτο στοιχείο είναι η σύνθεση του ελλείμματος.
Όπως εξηγούν οι αναλυτές, τα ενιαία μέτρα, τα οποία μπορούν να εξαιρεθούν από τον στόχο για το έλλειμμα, είναι πιθανό να «τετραγωνίσουν τον κύκλο» στην κόντρα που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον υπουργό Οικονομικών Giovanni Tria και τους Salvini - Di Maio.
Τέταρτον, σημαντικό ρόλο θα διαδραματίσει εάν στον προϋπολογισμό θα συμπεριληφθεί η διόρθωση για τη μείωση του ελλείμματος 2018 κατά 0,3% του ΑΕΠ, όπως είχε ζητήσει η Κομισιόν.
Πέμπτο σημείο αλλά εξίσου σημαντικό, αποτελούν οι προβλέψεις του προϋπολογισμού για την ανάπτυξη.
Σύμφωνα με την Deutsche Bank, οι προβλέψεις αναμένεται να υποβαθμιστούν.
Εάν οι εκτιμήσεις διατηρηθούν στο επίπεδο του 1,2% για τα επόμενα χρόνια, θα είναι λιγότερο αξιόπιστες, σημειώνουν οι οικονομολόγοι.
Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα πρόσφατα στοιχεία καταδεικνύουν πω ς η παραπάνω πρόβλεψη είναι αρκετά αισιόδοξη και ότι η ανάπτυξη της ιταλικής οικονομίας ενδεχομένως να υποχωρήσει κάτω από το 1% τα επόμενα δύο χρόνια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης