Τελευταία Νέα
Διεθνή

Haley (ΗΠΑ): Οι κυρώσεις σε βάρος του Ιράν δε στοχεύουν σε ανατροπή του καθεστώτος

Haley (ΗΠΑ): Οι κυρώσεις σε βάρος του Ιράν δε στοχεύουν σε ανατροπή του καθεστώτος
Η πρέσβειρα των ΗΠΑ στον ΟΗΕ κατέστησε σαφές ότι η Ουάσιγκτον δεν στοχεύει στην αλλαγή του καθεστώτος σε καμία χώρα
Τη θέση ότι, παρά τις αυξημένες εντάσεις με το Ιράν οι ΗΠΑ δεν επιζητούν αλλαγή καθεστώτος στη χώρα, διατύπωσε η αμερικανή πρέσβειρα στον ΟΗΕ, Nikki Haley, μέσω δηλώσεων που πραγματοποίησε στο δίκτυο CNN.
Ειδικότερα, η πρέσβειρα των ΗΠΑ στον ΟΗΕ κατέστησε σαφές ότι «οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν επιθυμούν να πραγματοποιήσουν αλλαγή καθεστώτος στο Ιράν», προσθέτοντας μάλιστα ότι «δεν επιθυμούμε αλλαγή καθεστώτος σε καμία άλλη χώρα».
Οι παραπάνω δηλώσεις της Nikki Haley έρχονται λίγες ώρες μετά τα πρόσφατα σχόλια του προσωπικού δικηγόρου του προέδρου Donald Trump, Rudy Giuliani, ο οποίος ανέφερε ότι «στόχος των αμερικανικών κυρώσεων στο Ιράν είναι η ανατροπή του καθεστώτος».
«Δεν ξέρω πότε θα τους ανατρέψουμε. Μπορεί να γίνει σε λίγες μέρες, λίγους μήνες, ή ένα-δυο χρόνια. Αλλά θα γίνει», τόνισε ο Rudy Giuliani ξεκαθαρίζοντας πάντως ότι πρόκειται για προσωπικές απόψεις και όχι για την επίσημη θέση του Λευκού Οίκου.
Παρά το γεγονός ότι η αξιωματούχος των ΗΠΑ τόνισε ότι η Ουάσιγκτον δεν επιδιώκει αλλαγή του καθεστώτος, διευκρίνησε ότι «δεν υπάρχει αγάπη για το Ιράν εδώ στις ΗΠΑ και δεν υπάρχει αγάπη για τις ΗΠΑ στο Ιράν».
Η ίδια επαίνεσε τον Donald Trump για την ισχυρή στάση του απέναντι στο Ιράν, ενώ χαρακτήρισε τη χώρα ως «απελπισμένη».
«Η οικονομία του Ιράν έχει κατακρημνιστεί επειδή ο πρόεδρος αποχώρησε από τη συμφωνία», ανέφερε η Nikki Haley σχετικά με την απόσυρση των ΗΠΑ από την πυρηνική συμφωνία μεταξύ Τεχεράνης και Δύσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης