Γιατί η Merkel ζήτησε συγγνώμη από τον γερμανικό λαό

Γιατί η Merkel ζήτησε συγγνώμη από τον γερμανικό λαό
«Η κυβέρνηση πρέπει στη σημερινή απαιτητική εποχή να ασχοληθεί περισσότερο με τα προβλήματα και τις ανησυχίες των πολλών»
«Ήμασταν υπερβολικά απασχολημένοι με τον εαυτό μας. Αυτό πρέπει να αλλάξει», δήλωσε η καγκελάριος της Γερμανίας Angela Merkel, σε διάγγελμά της προς τον γερμανικό λαό, στον απόηχο της αμετακίνησης  του επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών στο υπουργείο Εσωτερικών.
Σε δήλωσή της από τα κεντρικά γραφεία του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU), η Merkel παραδέχθηκε ότι έγιναν σφάλματα και εξέφρασε την λύπη της, επειδή, όπως είπε, το αποτέλεσμα της πρώτης συνεδρίασης των αρχηγών των κομμάτων της συγκυβέρνησης την περασμένη Τρίτη «δεν κατάφερε να πείσει».
Η Καγκελάριος δήλωσε ακόμη ότι λυπάται για το γεγονός ότι η ίδια ασχολήθηκε περισσότερο με το πώς δεν θα διαταραχθεί η αποτελεσματική λειτουργία του υπουργείου Εσωτερικών και λιγότερο με το «τι είναι αυτό που δικαίως συγκινεί τους πολίτες».
Για αυτό «λυπάμαι πολύ», είπε χαρακτηριστικά. Το νέο αποτέλεσμα (σσ. αναφέρεται στην χθεσινοβραδινή απόφαση των τριών αρχηγών να γίνει ο κ. Μaasen ειδικός σύμβουλος στο υπουργείο Εσωτερικών) είναι «σωστό επί της ουσίας και μπορούμε να το περάσουμε», συνέχισε η Merkel και υποσχέθηκε ότι η κυβέρνηση θα αλλάξει τον τρόπο εργασίας της και θα εστιάσει στην ουσία, ξεκινώντας από το θέμα της πετρελαιοκίνησης.
«Η κυβέρνηση πρέπει στη σημερινή απαιτητική εποχή να ασχοληθεί περισσότερο με τα προβλήματα και τις ανησυχίες των πολλών», τόνισε και εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα πρέπει μελλοντικά να πραγματοποιούνται τακτικές συνεδριάσεις των τριών κομμάτων που συμμετέχουν στην κυβέρνηση.
Σημειώνεται ότι οι πολιτικοί αρχηγοί στη Γερμανία, συμφώνησαν την Κυριακή στη μετακίνηση του Maasen στο υπουργείο Εσωτερικών ως ειδικού συμβούλου, την οποία πάντως δεν εγκρίνει ο γερμανικός λαός, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις.
Ο κ. Maasen προκάλεσε σοβαρή ενδοκυβερνητική κρίση όταν, μετά τα αιματηρά γεγονότα στο Κέμνιτς της Σαξονίας, διέψευσε την Καγκελάριο, υποστηρίζοντας ότι δεν υπήρξε κανένα «ανθρωποκυνηγητό» ακροδεξιών εναντίον μεταναστών στην πόλη.
 
www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS